Futbolda yayıncı kuruluş krizi büyüyor!

Gözler, TFF, Kulüpler Birliği ve yayıncı kuruluş beIN Sports arasındaki görüşmeye çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
Futbolda yayıncı kuruluş krizi büyüyor!

Futbol dünyasında gözler; bu haftaki TFF, Kulüpler Birliği ve yayıncı kuruluş beIN Sports arasındaki ‘nihai’ toplantıya çevrildi.



Yaklaşık 2 haftadır geciken naklen yayın ücretleri, kulüpleri ve TFF’yi isyan ettirmişti. Hatta büyük kulüplerin ağır maliyetli trasferleri bitirmek için yayın krizinin sonlanmasını beklediği öğreildi. Anımsanacağı gibi Katarlı yayıncı şirket beIN Sports, yıllık 500 milyon dolar ödediği naklen yayın hakkında bazı iyileştirmeler istemiş; Kulüpler Birliği, başta kur düzenlemesi olmak üzere bu talepleri geri çevirmiş, TFF de arada kalmıştı.



Bu gelişmeler üzerine yayıncı kuruluş, yeni sezonun ilk ödemesi olan yaklaşık 125 milyon doları 8 Temmuz’da ödemedi. O günlerde taraflar sürekli bir araya gelirken, Katarlı şirketin ABD Doları’nı 4 TL civarına sabitleme talebini Kulüpler Birliği Vakfı kabul etmedi.



Cumhuriyet'ten Arif Kızılyalın'ın haberine göre; Sözleşmedeki yarısı sabit kur yarısı güncel kurdan parasını isteyen Kulüpler Birliği, gerekirse 160 milyon dolarlık teminat mektubunun bozdurulmasını göze alacağını bildirdi. Arabulucu pozisyonundaki TFF ise ekonomik darlığın yaşandığı ve sıcak para ihtiyacının en üst seviyeye çıktığı günlerde yeni bir yayın ihalesini göze almak istemediği için taraflardan ağustos ayının ilk haftasına dek anlaşmalarını istedi.



İhtar çekilmedi



TFF, eğer Kulüpler Birliği’nin talebine uysa ve 9 Temmuz’da ihtar çekilse 160 milyon dolarlık teminat mektubu devreye girerdi. Bu yapılsaydı yayıncı kuruluş, sözleşmeden çekilirdi. 3 kurumun üst düzey yönetimleri arasında yapılan görüşmelerde, bu haftaki futbol zirvesinde en azından 1 yıllığına da olsa anlaşmanın devamı konusunda bir karar çıkacağı öğrenildi.



Transferler gecikiyor



TFF, Kulüpler Birliği ve beIN Sports arasındaki yayın ücreti kavgası, özellikle 3 büyüklerin önceden el sıkıştığı bazı oyuncuların transferini geciktirdiği iddia edildi. Eğer anlaşma sağlanamaz ve teminat mektubundaki 160 milyon dolar Süper Lig ve 1. Lig kulüplerine dağıtılırsa, 2. ödeme dönemi için TFF’nin kasasında para kalmayacak. Yeni bir yayın ihalesi de zaman alacağı için Türk futbolu önemli bir para kaybını yaşayacak. Yayın konusundaki bir başka iddia ise beIN Sports’un çekilmesi halinde Yıldırım Demirören’in yıllık 250-300 milyon dolar karşılığı yayın ihalesine gireceği... Ancak bu iddia, henüz söylenti noktasında.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin