Fransız basınından Davutoğlu yorumu: Paris'te yürüyor ama...

Fransız kanalı France 24, Paris'teki saldırılara tepki için yürüyen bazı devlet liderlerinin ülkelerindeki basın ve ifade özgürlüğü olmadığına dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Fransız basınından Davutoğlu yorumu: Paris'te yürüyor ama...

Fransız haber kanalı France 24, Paris'teki saldırıya tepki göstermek için bugünkü 'Cumhuriyet yürüyüşü'ne katılan 50 liderden bazılarının ülkelerinde hala ifade ve basın özgürlüğü olmadığını vurguladı.



Kanalın resmi internet sitesinde yer alan haberde; merkezi Fransa'da bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün verileri doğrultusunda, Paris'teki yürüyüşe katılan devlet adamlarının kendi ülkelerinde ifade özgürlüğü, demokratik gösterilere getirilen yasaklar ve cezaevinde bulunan gazetecilere kadar birçok konuda rekora imza atacak baskıcı uygulamaları olduğuna dikkat çekildi.



Haberde Başbakan Davutoğlu için; "Paris'te yürüyor ama kendi ülkesinde ifade özgürlüğünü engelliyor" yorumu yapıldı.



Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Genel Sekreteri Christophe Deloire yaptığı açıklamada; "Dünyadaki bütün 'Charlie'leri unutmadan 'Charlie'yle dayanışma göstermeliyiz. Kendi ülkelerinde gazetecileri susturan ülke temsilcileri bu günün duygusal ortamından avantaj sağlayarak uluslararası imaj elde etmeye çalışıyorlarsa, bu kabul edilemez" dedi.



Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün yıllık basın özgürlüğü indeksine göre; sıralamada en aşağılarda yer alan ülkeler ve Paris'teki yürüyüşe katılan liderlerin isimleri şu şekilde:



Cezayir      : 121. sırada - Dışişleri Bakanı Ramtane Lamara 



Rusya        : 148. sırada - Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov



Türkiye      : 148. sırada - Başbakan Ahmet Davutoğlu 



Mısır          : 156. sırada - Dışişleri Bakanı Sameh Shukri



Gabon        :   98. sırada - Cumhurbaşkanı Ali Bongo 



Macaristan  :   64. sırada  Başbakan Viktor Orban



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin