Fi'yi 'Ti'ye aldılar!

Fi'yi parodileştiren mini internet dizisi "Ti"nin ilk fragmanı yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Fi'yi 'Ti'ye aldılar!

Azra Kohen'in Fi, Çi, Pi üçlemesinden esinlenilerek yayın hayatına başlayan ve ciddi bir konusu olan "Fi" dizisinin, "Ti" adlı parodisi çekildi. Yayınlandığı internet televizyonu Puhu TV'de yoğun ilgi gören Fi dizisinin final yapmasının ardından, internette yayınlanacak bir parodi dizi yayına hazırlanıyor.  



Fi, yayınlandığı dönemde büyük ilgi uyandırmış ve geçtiğimiz aylarda yayınlanan final bölümüyle 2 sezon süren yayın hayatına veda etmişti. 



Fi dizisi şimdi ise bir başka bakış açısıyla yeniden gündeme geliyor. Dizi, takıntılı tipleriyle komedi içeren eğlenceli bir bakış açısıyla "Ti" adı ile ele alınıyor. Ciddi konuların titizlikle işlendiği, takıntılı ve ilginç karakterlerin ünlü oyuncularda vücut bulduğu  Ay Yapım imzalı "Fi" dizisinden yola çıkarak hazırlanan  parodi "Ti", 10'ar dakikalık bölümler halinde mini dizi şeklinde,  genç yönetmen Evliya Çelebi tarafından yazılıp, yönetiliyor. 



Serenay Sarıkaya, Ozan Güven, Berrak Tüzünataç ve Mehmet Günsür gibi ünlü isimlerin canlandırdığı  Can Manay, Duru Durulay, Deniz, Eti gibi ilginç Fi karakterleri, Ti'de Tan Malay, Dudu Dudulay, Enis, Ülker gibi isimlerle karşımıza çıkıyor.  Bu defa Evliya Çelebi, Ebru Yıldız,  İlhan Soner Şalap, Arda Kıral, Aşkın Çağla Çelebi gibi oyuncuların canlandırdığı  parodi tipler dizideki oyunculara benzerliğiyle de dikkat çekiyor. Dizinin görüntü yönetmenliğini ise Mustafa Ekinci üstleniyor.



Yaptığı ilginç çalışmalarla tanınan yönetmen, senarist ve oyuncu Evliya Çelebi neden böyle bir çalışma yaptığını da şu şekilde açıklıyor:



  "Filmlerde, dizilerde izlediğimiz o ciddi ciddi sahnelerin altında aslında çok komik anlar, olaylar gizli. Bir yerden sonra izlediğim her şeyi böyle izlemeye başladım.İzlediğim ciddi dizi ve filmlere parodi çekmeyi seviyorum.  Bu tarz projelere 2009 yılında "Lost" dizisiyle ilgili çektiğim parodi dizi "Lost Bilgisayarı" ile başlamıştım, o zamanlar daha çocuk yaştaydım.  Sonra Fringe parodisi Prinç'i çektim. Çok ilgi gördü. O çalışmalarla ilgili hala çok güzel dönüşler alıyorum.  Ay Yapım'ın Puhu TV de yayınlanan  Fi dizisini de çok severek, beğenerek takip ettim.  Çevremdeki arkadaşlarımın Fi oyuncularına benzediğini fark ettiğimde kafamda bir fikir ışığı yandı. Hikayeyi biraz Ti'ye alarak, eğlenceli mini parodi dizi halinde senaryolaştırdım, arkadaşlar da beğendiler, öylece başladık. Bu projede yapmak istediğimiz şey Fi ile dalga geçmek değil, aksine diziye ve ekibe saygı ve hayranlık duyuyoruz. Onların yaptığı işi tiye almak, dizidekine benzer sahneler çekmek bizim için büyük keyif. İzlediklerinde onların da eğleneceğini düşünüyorum. Fragmanı sosyal medyada paylaştıktan sonra Fi dizisini izlemeyenlerin de dikkatini çekmiş olduk. Ti'ye yabancı kalmamak için Fi'yi izlemeye başlayanlardan birçok mesaj geliyor. Ti'yi de merakla beklediklerini, karakterlerin çok benzemesine şaşırdıklarını söylüyorlar. Karakterlerin benzemesi için çok çaba harcamadık, zaten Fi karakterleri sen, ben, o, onun için örtüşüyor, benziyorlar."



İlk bölümünün 3 Mayıs günü yayınlanacağı duyurulan Ti dizisinin ilk fragmanı da internet üzerinden yayınlandı. Fi dizisinde bardak bardak su içen Can Malay'ın, Ti'de Tan Malay olarak damacanayı kafaya diktiği görülüyor.



Fi'yi 'Ti'ye aldılar!



Ortalama 10'ar dakikalık bölümler halinde hazırlanan Ti'nin ilk sezonu 4 bölümden oluşacak.



 




Etiketler fi dizi internet dizisi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin