Financial Times: PKK Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürdü

Financial Times, Batı'nın Türkiye'deki Kürt militanlara yaklaşımının değiştiğini öne sürdü...

Google Haberlere Abone ol
Financial Times: PKK Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürdü

Financial Times, Batı'nın Türkiye'deki Kürt militanlara yaklaşımının Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çatışmaların başlamasıyla birlikte değişmeye başladığını, desteğin azaldığını yazıyor.



Gazete Batı'da, PKK'nın Türkiye'deki çözüm sürecindeki tavrı ve örgüte yakın grupların Suriye ile Irak'ta IŞİD'le mücadelesi nedeniyle Kürt militanlara yönelik oluşan olumlu yaklaşımın gelinen aşamada kaybolduğunu belirtiyor.



Haberde özetle şu ifadeler yer alıyor:



"Dünya, birkaç ay öncesine kadar, merkezi Kuzey Irak'taki dağlarda bulunan silahlı Kürt milis grubu Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) ısınıyor görünüyordu.



"Grup ve bölgedeki kolları Suriye ve Irak'ta, İslamcı IŞİD militanlarının Kürt kent ve köylerine saldırı dalgalarını püskürtüyor, cihatçılarla sahada çatışmalara girmede tek gönüllü ve muktedir bölgesel güç olarak takdir kazanıyordu.



"PKK Türkiye'de, tarihi düşmanı Türk devletiyle ateşkesinde şartlara uyuyor, 30 yıldan uzun bir zamandır 30 binden fazla kişinin ölümüne neden olan çatışmaların sonlanmasını umutlarını canlandırıyordu.



"Bir avuç dolusu Batılı siyasi uzman ve siyasetçi, ABD ve AB'ye, grubun terörist örgütler listesinden çıkartması çağrısı yapıyordu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin