Fikret Otyam, Hacıbektaş'ta defnedildi

Fikret Otyam'ın cenazesi, vasiyeti üzerine İlhan ve Turhan Selçuk kardeşlerin de mezarlarının bulunduğu Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine gömüldü.

Google Haberlere Abone ol
Fikret Otyam, Hacıbektaş'ta defnedildi

Böbrek yetmezliği nedeniyle 89 yaşında hayatını kaybeden ressam, gazeteci ve yazar Fikret Otyam'ın cenazesi, vasiyeti üzerine İlhan ve Turhan Selçuk kardeşlerinde mezarlarının bulunduğu Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Çilehane bölgesindeki Aydınlar Mezarlığında toprağa verildi. Otyam, Derdiyokların Ali tarafından seslendirilen 'Türkülerle gömün beni' türküsü eşliğinde defnedildi. Törende ayrıca Hüseyin Turan'da barok seslendirdi.





Ölümünden önce İlhan ve Turhan Selçuk kardeşler ile Aşık Mahzuni Şerif'in de mezarının bulunduğu Nevşehir'deki Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi yanında Çilehane'deki İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı'na defnedilmeyi vasiyet eden Fikret Otyam'ın bu isteği için Hacıbektaş Belediye Meclisi, İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı'na defni için karar aldı.



Ressam, gazeteci ve yazar Fikret Otyam için ilk tören dün saat 17.00’de Antalya Cem Evi’nde düzenlenmişti. Bugün ise Ankara’nın Çankaya ilçesine getirilmiş, öğle saatlerinde Çankaya Belediyesi Çağdaş Yaşam Sanat Merkezi’nde ikinci bir cenaze töreni yapılmıştı.  (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin