FİAT, REKLAM İÇİN OZAN GÜVEN’E KAÇ MİLYON LİRA ÖDEDİ?

Rahşan Gülşan, Fiat'ın reklam için Ozan Güven'e kaç milyon dolar ödediğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
FİAT, REKLAM İÇİN OZAN GÜVEN’E KAÇ MİLYON LİRA ÖDEDİ?

RAHŞAN GÜLŞAN / HABERTÜRK


FİAT, REKLAM İÇİN OZAN GÜVEN’E KAÇ MİLYON LİRA ÖDEDİ?


 Kürsele finansal krizden en çok etkilenen sektörlerden biri otomobil sektörü oldu. Hatta Euro bölgesinde en çok küçülen otomobil pazarı %58 ile Türk otomobil pazarı oldu.
Hükümet otomobil pazarını sağılacak inek gibi görmeye devam ededursun, sektör krizden çıkmak için her zamanki gibi kendi yöntemlerini geliştirmeye çalışıyor.
Bunlardan biri de tabii ki daha çok görünürlük sağlamak.
Koç grubu bayrağı altındaki FIAT firması da televizyonlarda yayınlanan dizilerde otomobillerinin görünmesini istiyor. Buna göre seyircinin kendini özdeşleştirdiği karakterlerin otomobillerinden satın almak isteyeceğini düşünüyor.
Özellikle Kanal D ve ATV dizileri seçilmiş bu iş için. Mesela Kavak Yelleri dizisinde Efe’nin kullandığı turuncu Fiorino, Binbir Gece’de Şehrazat’ın Lancia’sı ve ATV’deki Canım Ailem’deki Bordo Linea hep bu çalışmanın birer ürünü.
Buraya kadar her şey gayet normal.
Ancak önceki gün Hürriyet Gazetesi’nin otomobil ekinde gördüğüm bir fotoğraf beni rahatsız etti. Ekte, Ozan Güven’in dizi çekimleri sırasında Fiat Linea ile çekilmiş bir fotoğrafı vardı. Haber de de FIAT’ın dizilerde yaptığı bu tanıtım atağı anlatılıyordu.
Eğer bu durum yurtdışında gerçekleşse sanatçının temsilcileri milyonlarca dolarlık tazminat davası açardı. Çünkü bu resmen oyuncuyu reklam kampanyasında kendi isteği dışında kullanmak gibi bir durum.
Firma eğer Güven ile bir relam anlaşması yapsa milyonlarca lira ödemek durumunda kalabilirdi. Ama bu yolla iş bedavaya getirilivermiş…

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin