Festivalde Yılmaz Güney kavgası!

Roma Türk Festivali'ne TRT-Yılmaz Güney gerginliği damgasını vurdu

Google Haberlere Abone ol
Festivalde Yılmaz Güney kavgası!

Uğur Yücel'in yönetmenliğini yaptığı 'Soğuk' filmiyle açılacak olan 3'üncü Roma Türk Festivali'nin basın toplantısında, gergin anlar yaşandı. 



Gerginliğin tarafları, festival kapsamında 3 filmi gösterilecek olan Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney ile Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin'di.  Ayrıca, festivalin Onursal Başkanı Yönetmen-Senarist Ferzan Özpetek de, İtalyan gazetecinin sorusuna sinirlendi.  Türk Sineması'nda 'Çirkin Kral' lakabıyla anılan Yönetmen-Senarist ve Yazar Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, "Onu yok saymaya bugün de devam ediyorlar" dedi ve devam etti: 



"Milli kanallarda ve diğer büyük kanallarda onun filmlerini göremezsiniz. Uğraştığım bütün Yılmaz Güney projeleri hayata geçemediği için onun adına kurduğum vakfı kapatmak zorunda kaldım" açıklamasında bulundu. 



Başbakan Erdoğan 'ın, Yılmaz Güney'e ilişkin söylediği sözleri anımsatan Fatoş Güney, "Bunu anmadan geçemeyeceğim, çünkü Yılmaz Güney'le ilgili en doğru değerlendirmeyi yaptı: 'Yılmaz Güney filmlerine kulak verilseydi, Türkiye bugün bu acıları yaşamayabilirdi.' İşte böyle, hikayemiz pek keyifli değil" dedi. 





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin