Ferhat Göçer uçakta hayat kurtardı!

Kıbrıs'tan İstanbul'a dönen uçakta baygınlık geçiren iki gence ilk müdahaleyi Ferhat Göçer yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ferhat Göçer uçakta hayat kurtardı!

Asıl mesleği doktorluk olan ünlü şarkıcı Ferhat Göçer, Kıbrıs'tan İstanbul'a dönen THY uçağında baygınlık geçiren iki gence ilk müdahaleyi yaptı. Cerrah olan Göçer, uçak inene kadar gençler hakkında sağlık görevlilerini durumları hakkında bilgilendirdi.



Ferhat Göçer uçakta hayat kurtardı!



Milliyet Cadde'den Abdullah Malkoç'un özel haberine göre; Ferhat Göçer, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Grand Pasha Girne'de sahne aldı. Yaklaşık 2.5 saat sahnede kalan Göçer, konserinin hemen ardından Ercan Havaalanı'na geçerek, İstanbul'a doğru hareket etmek için 02:25'teki uçuş saatini bekledi.



TK 0965 sefer sayılı THY uçağına binen Göçer'e yolculukta Kıbrıs sahnelerinden dönen sanatçı arkadaşları Hadise ve Fatih Ürek de eşlik etti.



İlk müdahale Göçer'den



Uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı'na inmek için alçalmaya başladığında arka kısımdaki yolculardan yükselen çığlık sesleri panik havası yaşattı. Business Class'ta yolculuk yapan sanatçılar Göçer, Hadise ve Ürek, ilk olarak uçakta neler olduğunu anlamaya çalıştı. Daha sonra hostesler, uçakta anons yaparak, yolcular arasında doktor olup olmadığını sordu. Sanatçı kimliğinin yanı sıra aynı zamanda cerrah olan Göçer, hemen uçağın arka kısmına koşarak, baygınlık geçiren biri Rus, diğeri Türk iki gence ilk müdahaleyi yaptı.



Hosteslerden sağlık çantasını isteyen Göçer, uçak piste iniş yapana kadar da yerde hazır bekleyen sağlık görevlilerine gençlerin durumu hakkında sürekli bilgi akışı sağladı. Göçer, bir yandan da diğer yolcuları sakinleştirmeye çalıştı. Göçer'in ilk müdahalesinin ardından ambulansa alınan gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.



Ferhat Göçer uçakta hayat kurtardı! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin