Fazıl Say'dan, Ahmet Altan ve Yasemin Çongar yorumu: Hiçbir şey hissetmiyorum

Ünlü piyanist Fazıl Say, Taraf gazetesine yönelik hazırlanan iddianamede sanık olarak adı geçen Altan ve Çongar'la ilgili bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Fazıl Say'dan, Ahmet Altan ve Yasemin Çongar yorumu: Hiçbir şey hissetmiyorum

Dünyaca ünlü piyanist ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Fazıl Say, bugünkü köşesinde, 'Balyoz'da kumpas' iddialarına yönelik Taraf gazetesi ile ilgili sürdürülen soruşturmanın ilk iddianamesinde adı sanık olarak geçen eski Taraf yöneticileri Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'a yönelik bir yazı kaleme aldı.



Yazısında, Çongar ve Altan için "Bir bütünü, insanlığı, sanatı savunan aydınlara, “Hitler” dediler, “müzik faşisti” dediler. Fethullahçıların maddi yardımı ile çıkardılar Taraf gazetesini" diyen Çongar, tarafları oldukları Erdoğan'ın artık karşılarında olduğunu belirtti ve "Onlara acımayacak belli ki" ifadelerini kullandı.



Say, yazısının devamında ise "Ne mi hissediyorum? Açıkçası hiçbir şey hissetmiyorum..." dedi.



İşte, Say'ın o yazısı:



"Dün televizyonda gördüğüm bir habere uzun uzun bakakaldım. Düşüncelere daldım. Ahmet Altan ve Yasemin Çongar’a dava açılmış, çok ağır suçlamalar, muhtemelen tutuklu yargılanma süreci ve de hapishane yolu gözükmüş. Ahmet Altan; Yıllar öncesine gidelim; Sevilen bir romancıydı. Değerli bir aydındı zamanında. Çetin Altan’ın oğluydu. Yasemin Çongar; 20 yılı aşkın zamandır tanırım, ABD’de Milliyet’in Washington temsilciliği döneminden, zeki bir gazetecidir, sanatseverdir, piyanist Gülay Uğurata’nın kızıdır.



20 yılı aşkın zamandır tanırım, ABD’de Milliyet’in Washington temsilciliği döneminden, zeki bir gazetecidir, sanatseverdir, piyanist Gülay Uğurata’nın kızıdır.



2007 yılında başladıkları Taraf gazetesi ile yaptıkları haksızlıklarla, çamur atmalarıyla, olayları çarpıtmalarıyla akıllara durgunluk veren bir işe imza attılar."



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin