Fatma Şahin: 'Aynı filmi çekin, cebimden ödemezsem şerefsizim'

Gaziantep'in 220 bin liralık tanıtım filmi tartışma konusu olmuştu...

Google Haberlere Abone ol
Fatma Şahin: 'Aynı filmi çekin, cebimden ödemezsem şerefsizim'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in seslendirdiği, 3 dakika 10 saniyelik tanıtım filminin 220 bin liralık maliyeti tartışma konusu oldu. Belediye meclisi toplantısında kendisini eleştirenler muhalefete yanıt veren Şahin, "Bu filmin aynı kalitesinde siz oynayın, bundan daha ucuzunu yapın ben kendi cebimden ödeyeceğim. Bu filmin aynısını yapın bu kardeşiniz cebinden ödemezse şerefsizdir” dedi.



Sözcü’den Hanifi Kılıç’ın haberine göre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu ve Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Fatma Şahin’in tartışmasına sahne oldu.



Gaziantep’in, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağına” dahil edildiğini hatırlatan Başkan Şahin’in 20-22 Eylül tarihlerinde GastroAntep Festivali'nin düzenleneceğini duyurması ve tüm meclis üyelerini bu festivale davet etmesi üzerine CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu söz aldı.



CHP’li Sucu, gastronomi kenti Gaziantep'in çok pahalı bir şehir haline geldiğini sıradan lokantalarda dahi 100 gram kebabın bir kilo et fiyatına satıldığını söyledi.



Sucu’nun Fatma Şahin’in hem seslendirip hem de kısa bir bölümünde yer aldığı 3 dakika 10 saniyelik filmin ihalesinin hangi firmaya kaça verildiğiyle ilgili sorusuna Şahin sert tepki gösterdi.



Sucu’nun filmin maliyetinin 220 bin liraya olduğu ve bununla ilgili kamuoyunda büyük yankı olduğunu söylemesi üzerine Şahin, “Bu yankı sadece CHP’de buldu, esefle kınıyorum. Bu filmin aynı kalitesinde siz oynayın, bundan daha ucuzunu yapın ben kendi cebimden ödeyeceğim. Bu filmin aynısını yapın bu kardeşiniz cebinden ödemezse şerefsizdir” diyerek masaya yumruğunu vurdu.



Sucu da, “Sinirlenmenize gerek yok. CHP’nin ufku vardır, bende sizi kınıyorum. CHP ülkenin aydınlık yüzüdür. Biz sadece CHP olarak sadece filmin maliyetini soruyoruz. Sizin böyle kızmanızı yadırgadım” dedi.



Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun da müdahil olduğu Sucu ve Şahin arasındaki tartışma bir süre devam etti.



İşte, o tanıtım filmi:




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin