Altaylı'dan Civaoğlu'na: Eniştesi bir kez daha 'öldüğü için'

Habertürk yazarı, köşesinden Civaoğlu'na göndermede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Altaylı'dan Civaoğlu'na: Eniştesi bir kez daha 'öldüğü için'

Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Milliyet Gazetesi yazarı Güneri Civaoğlu'na, davetli oldukları bir geziye gatılmadığı için, köşesinden gönderme yaptı.



Fatih ALTAYLI / HABERTÜRK



DÜNYA MARKASI ÇIKARAN DENİZLİ'DEKİ FABRİKADAN İZLENİMLER



Habertürk’ün ekonomi sayfalarında daha önce yazdığım lüks tüketimle ilgili yazılarımı hatırlayanlar, birkaç kez kristal bardaklar üzerine yazdığımı da hatırlayacaktır hiç kuşkusuz.



O yazılardan birinde dünyanın en iyi kristal bardak ve kadeh üreticilerini sıralarken, Paşabahçe’nin Nude serisini de en iyiler arasına dahil ettiğimi hatırlayacaklardır.



O sıralarda Nude henüz emekleme aşamasında bir marka olmasına rağmen oldukça başarılı işler yapıyordu ve “yüreklendirilmeleri” gerekiyordu diye düşünerek yazmıştım.



Bu arada Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanı Cemil Tokel de birkaç kez üst üste yurtdışında yaptıkları ürün tanıtım gezilerine davet etmişti ama gitmemiştim.



Ancak bu kez Denizli’ye, Nude’un el üretimi cam eşyalarını yaptıkları Denizli’deki fabrikaya davet edince “merakımdan” gidip görmek istedim.



Davetli gazeteciler ben, Güneri Cıvaoğlu, Ertuğrul Özkök, Mehmet Yılmaz ve yeme içme gurusu, eklerimizin yazarı Ali Esad Göksel’di.



Güneri Bey sağolsun, eniştesi bir kez daha “öldüğü için” son anda katılamadı.



Önce biraz Nude’dan bahsedeyim.



Paşabahçe Şişe Cam, yıllardan beri Türkiye’nin gururu sayılabilecek düzeyde cam ev eşyası üretiyordu. Ancak bu üretimi, uluslararası düzeyde. Üst segmentte bir marka haline getirmeyi hiç düşünmemişti.



4-5 yıl kadar önce “Biz niye bu işi kendi yaratacağımız bir markayla yapmıyoruz da ona buna üretim yapıyoruz” diyerek Nude markasını oluşturdular.



Marka, uluslararası ajanslarla yurtdışında yapılan fikir fırtınaları sırasında ortaya çıktı. Camın saflığını, şeffaflığı temsil etmek üzere ismi “Nude” yani “Çıplak” olarak seçildi. Markanın mesajı ise “Simple is beautiful” yani “Yalın güzeldir” olarak belirlendi.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin