FATİH ALTAYLI EKŞİ SÖZLÜK'TE YAZABİLİR Mİ? VİDEO

TRT Haber'de Nagehan Alçı'nın sunduğu 'Sosyal Medya' programına katılan Ekşi Sözlük avukatı Başak Purut'tan çarpıcı açıklama...

Google Haberlere Abone ol
FATİH ALTAYLI EKŞİ SÖZLÜK'TE YAZABİLİR Mİ? VİDEO

 

TRT Haber'de Nagehan Alçı'nın sunduğu 'Sosyal Medya' programının dün gece yayınlanan bölümünde,  27 bin yazarı, ayda 6 milyon kullanıcısıyla bir fenomen haline dönüşen Ekşi Sözlük'ün avukatı Başak Purut ve sözlük yazarı Murat Kervancılar konuk oldu. Purut ve Kervancılar, Ekşi Sözlük'le ilgili merak edilen bir çok soruyu yanıtlarken, geçtiğimiz günlerde sert bir polemiğe girdikleri Fatih Altaylı'ya da, Altaylı'nın midesini ekşitecek' bir cevap verdiler.


ALTAYLI'NIN O YAZISINI KALDIRIRDIK


Habertürk Genel Yayın yönetmeni Fatih Altaylı, Ekşi Sözlük ile ilgili yazdığı bir yazıda Ekşi Sözlük için "Ekşimiş ruhların buluşma noktası" ifadesini kullanmıştı. Sosyal Medya'nın sunucusu Nagehan Alçı, sözlük avukatı Başak Purut'a Altaylı ile yaşanan bu polemiğin nereden kaynaklandığını sordu. Altaylı'nın sözlükte yayınlanan bir entry nedeniyle bu yazıyı yazdığını söyleyen Purut, "Fatih Altaylı Ekşi Sözlük yazarı olsaydı, o yazısını hukuki açıdan sakıncalı bulur ve yayınlamazdık" diyerek Altaylı'ya tam da Ekşi Sözlük tarzında bir cevap verdi. Altaylı'nın bu  sözlere cevap vermek için bir yazı daha yazıp yazamayacağı merak   ediliyor. Öte yandan sosyal medyada şimdiden "Fatih Altaylı Ekşi Sözlük'te yazar olabilir mi?" tartışması başladı bile.


SIRADA BEKLEYEN 70 BİN YAZAR VAR


Ekşi Sözlük yazarı Murat Kervancılar da "Ekşi Sözlük eski popülaritesini kaybediyor mu?" sorusu üzerine, "Sözlükte şu anda 27 bin yazar var. Ayrıca yazar olmak için sırada bekleyen 70 bin çaylak var. Böyle bir sitenin popülerliğini kaybettiğini söylemek ne kadar doğru olur" sözleriyle cevap verdi. .


SÖZLÜK YAZARLARINA ÜCRET ÖDENECEK Mİ?


Nagehan Alçı, uzun süredir tartışılan bir konuyu da  Ekşi Sözlük ekibine sordu. Alçı "Ekşi Sözlük artık devasa bir güce dönüştü  ve büyük bir reklam gelirine de ulaştı. Bu kazanılan paralardan sözlük yazarlarına da bir ücret ödenmesi söz konusu mu?" diyerek sözlük yazarlarının bir çoğunun da uzun süredir tartıştığı bir konuyu canlı yayında konunun muhataplarına sordu.  Ekşi Sözlük avukatı Başak Purut, ücret ödenmesi uygulamasının benzer hiçbir sitede olmadığını, ancak bu konuyu uzun süredir kendi aralarında tartıştıklarını, sözlük yazarlarının performanslarına bağlı olarak bir ücretlendirme sistemine geçilebileceğini söyledi. www.focushaber.com






EkÅ�i Sözlük Sosyal Medya’da


Yükleyen focushaber. - Yepyeni haber videoları

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin