Fatih Altaylı'dan flaş açıklamalar! 'Beni meze gibi kullanıyorlar!'

CNN Türk'te yayınlanan '5n1K'nın konuk olan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı yayınlanan telefon kayıtları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Altaylı'dan flaş açıklamalar! 'Beni meze gibi kullanıyorlar!'

CNN Türk'te yayınlanan '5n1K'nın konuğu, Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı oldu. Altaylı, Gazeteci Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. 



Program sırasında Cüneyt Özdemir'in soruları nedeniyle gergin anlar yaşandı.



"BASKIYI RİCAYLA MI YAPACAKLARDI? BAŞKA NASIL OLACAKTI?"



Cüneyt Özdemir'in 'Ses kayıtları seni şaşırttı mı?' sorusuna Altaylı, "Şaşırdığımı söylemem mümkün değil. Medyada böyle bir baskı olduğu hep biliniyordu. Beni şaşırtan sadece benimle ilgili yayın yapılıyor olması. Asıl tuhaf olan bu. Türkiye'de yıllardır medyaya baskı yapılıyor. Baskı başka nasıl olacak? Lütfen haberi çıkarır mısnız diye rica mı edeceklerdi? İlk kez etiyle kemiğiyle ortaya çıktı. Yıllar önce benim yönetiminde olduğum gazeteye el konmuştu. O zaman kimsenin sesi çıkmamıştı. Bu baskı her zaman hep oldu. Kimsenin durumu benden farklı değil" diyerek yanıt verdi.



"HÜKÜMETE AİT BİR YAYIN GRUBU İZLENİMİ VAR"



Özdemir'in, "Yayınlanan ses kayıtlarında Ciner Grubu'yla ilgili bir şey görmüyorum. Hükümetin yayın grubu gibi bir izlenim veriyor" sorusuna ise Fatih Altaylı, "Böyle düşünmen doğru değil" diyerek şöyle konuştu:



"Bu zamana kadar hükümet medyaya her zaman müdahalede bulunmuştur. İktidar güçlendikçe baskısı artmıştır. Evet, bu baskı. Ben bunu ne zaman gazeteye yansıtmışım. Hükümetten bu kadar fırça yiyorsak, bu gazete yaramazlık yapıyor demektir. Demek ki, biz iyi habercilik yapıyoruz. Rıza Sarraf'ı herkes Ebru Gündeş'in kocası diye biliyorken ilk biz deşifre etmiş, yazmıştık."



"YENİDEN TERÖR BAŞLAYACAK SUÇLAMASIYLA KARŞI KARŞIYAYDIM"



Anketlerde manipülasyon iddialarına ilişkin Cüneyt Özdemir, "Bir anket yayınlanmadan önce Başbakan'a sorulması normal midir? sorusunu yöneltti. Altaylı, "Benim normal dediğimi nerede gördün? BDP'nin oy oranı düşük görülürse yeniden terör başlayacak gibi bir suçlamayla karşı karşıyaydım. "



Altaylı'nın bu cevabı üzerine Cüneyt Özdemir, "Kayıtlarda anket Başbakan'ın önüne gidecek diye bir endişe, panik hali var. Bu bile tuhaf değil mi?" dedi. Altaylı şöyle konuştu:



"Tuhaf olmaz olur mu? Tuhaf tabi ki ama yeniden terör başlarsa, bir yer havaya uçurulursa, hemen Habertürk, Fatih Altaylı yaptı olacaktı."



Özdemir'in," Anket aynı şekilde yayınlandı mı?" sorusuna ise Altaylı, "Yayınlandı. İsterse herkes araştırsın, soruştursun. Ben manipülasyon yapsaydım istifa ederdim. Burada ilginç olan, bu kayıtları yayınlayan sitede Fatih Altaylı'yı kovduralım ifadesi de var. Bunu niye kimse konuşmuyor?" 



"BAŞBAKAN'LA SADECE BİR KEZ KONUŞTUM"



Cüneyt Özdemir, "Neden gazetenin genel yayın yönetmeni olarak seni aramıyorlar da sadece Mehmet Fatih Saraç'ı arıyorlar" sorusunu yönelttiğinde Altaylı, "Kimin kimi arayacağına ben mi karar vereyim?" dedi ve "Başbakan'la sadece bir kez konuştum o da, kayınpederim öldüğünde başsağlığı dilemek için aradığında" cevabını verdi.



Altaylı konuşmasını şöyle sürdürdü, " Beni derdim konuşmaların kesilerek yayınlanması. Ben sağlık sektörünce birçok atılım yapıldığını biliyorum. Muharrem bebeğin ölümüyle ilgili arkadaşlar eksik haber yaptığında Sağlık Bakanı'nı arayarak, bu haberin onlara karşı bir komplo olmadığını anlattım."



Fatih Altaylı'nın bu ifadeleri üzerine Cüneyt Özdemir'in, "Abi yaptığın bir haber ile ilgili Bakanı araman tuhaf değil mi?" sorusuna Altaylı, Burada haksızsın. Böyle bir haber yapıldığında oturup haberi anlatır, savunursun. Genel yayın yönetmenleri bu konuşmayı yaparlar" diyerek yanıt verdi.



"İSTİFA ETSEYDİN"



Habertük'te yayınlanan sağlık haberinin ardından Başbakan'ın arayarak uyarması üzerine gazeteden kovulan üç gazetecinin hatırlatılması üzerine Fatih Altaylı, "Arkadaşları görevden ben almadım. Üst otoriteler tarafından atılmışlardır" dedi.



Cüneyt Özdemir ise, "Gazetenin genel yayın yönetmeni olarak sen ne yaptın peki?" diye sorunca Altaylı, "Ne yaapbilirim?" dedi. Özdemir, "İsitfa edebilirdin" cevabını verince Altaylı sinirlenerek şöyle konuştu:



"Senin burada durmanın anlamı ne? Sen neden istifa etmiyorsun. Hala gazetecilik yapmaya çalışıyorum ben. Hala gazete çıkarmaya çalışıyorum."



"BENİ MEZE GİBİ KULLANIYORLAR"



Cüneyt Özdemir, Fatih Altaylı'ya,"Sen başarılısın. Genel yayın yönetmeni olarak senin yaşadığın bu durum Türkiye'nin durumunu ortaya koyuyor. Sen buna direniyor musun olay bu? diye sordu.



Altaylı, "Mirgün Cabas gibi yalan mı söyleyeyim. Ruşen Çakır ve Mirgün Cabas NTV'de program yapıyordu. Ne oldu da o program bitti. Bu insanlar oradan istifa mı etti? Mirgün Cabas, programının bitmesinin ardından motorla Türkiye turu attı. Bu mu istifa etmek? Bu ülkede mutluyum, huzurluyum, istediğimi yazabiliyorum diyen gazeteci var mı? Ben herşeye rağmen bu gazeteyi çıkarıyorum. Ben dinlendiğimi biliyordum. Bu yayınlarda benim sözlerim kesilerek veriliyor. Beni meze gibi kullanıyorlar. Ben bu baskılara boyun eğmiyorum. Beni yargılayanlar yazılarımdan, gazetemden yargılasın."



"BEN KİMSENİN FİKRİNE TECAVÜZ ETMEM"



Umur Talu'nun bugün Habertürk web sitesinde yayınlanan uygulanan sansüre yönelik eleştirilerini kaleme aldığı 'Hakta adalet yok dayakta olsun bari' başlıklı yazısının yarın Habertürk'te yayınlanıp, yayınlanmayacağı sorusun ardından yazıyı okumaya başlayan Cüneyt Özdemir'in sözünü "Okuma" diyerek kesen Fatih Altaylı şöyle konuştu:



"Umur Talu'nun yazısı yarın yayınlanacak. Ben kimsenin fikrine tecavüz etmem, etmedim. Ben yazarların düşünce özgürlüklerini korumak durumundayım. Amberin Zaman bu nedenle gazeteden ayrılırken beni arayarak teşekkür etmiştir"



"TÜRKİYE'DE BÜTÜN MEDYADA BUNLAR YAŞANIYOR BU REZALETİN SORUMLUSU BEN MİYİM?"



Cüneyt Özdemir, "Ciner Grubu baskı baskı altında bir grup izlenimi uyandırıyor" diye sordu. Altaylı, Baskı altında bir grup yok. Baskı altında bütün medya var. Enis Berberoğlu ile konuştuğumda veya hepimiz birbirimizle konuştuğumuzda baskıdan bahsetmiyor muyuz? Baskı nedir? Baskı budur! Arayıp rica mı edeceklerdi? Kaç kere kürsüden fırça yedik Başbakan'dan. Türkiye'deki bütün bu rezaletin sorumlusu ben miyim? Bugün topumuzun gazetecilik onuru ayaklar altındadır! Herkes aynı durumdadır!"



Özdemir, Altaylı'nın bu sözleri üzerine, "Tarihi şeyler söylüyorsun. Bu zamana kadar hiç bir genel yayın yönetmeni bunları söylemedi" dedi. Altaylı, "Ben medyanın deli adamı olarak bilinirim. Mesela benim gazetemde Umur Talu gibi bir yazar yazı yazabiliyor. Türkiye'nin en vicdanlı gazetecisidir" dedi.



Cüney Özdemir, "Sen gitsen Umur Talu yazamaz mı?" diye sorunca, Altaylı, "Ben gitsem gazete kalır mı ortada ben bunu merak ediyorum" dedi.



Programın sonunda ise Özdemir, "Bundan sonra ne yapacaksın? Kayıtlar yayınlanmaya devam eder.." diye sorunca Altaylı, "Telefon kayıtlarının yayınına devam edileceği kesin görünüyor" diye yanıt verdi.



Özdemir'in, "Muhtemelen bu programdan sonra telefon da gelir yine" sözlerine Altaylı şöyle yanıt verdi:



"İsteyen istediğini, istediği yeri arasın. Ben namuslu bir adamım. Gazeteci olarak elimden geleni yaptım. Ama ağırıma gidiyor. Aileme kadar hakaret ediliyor. Benim gizlim yoktur. Ben herşeyini ortada yaşayan bir adamım. Türkiye'de atıyorum 20 tane onurlu gazeteci varsa ben onlardan biriyim"




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin