Fas'ta öldürülen kadın turistler hakkında yeni gelişme!

Fas'ta teröristlerin tarafından tecavüz edilip öldürülen kadın turistlerin infaz görüntüleri olduğu öne sürülen video hakkında yeni açıklamalar geldi..

Google Haberlere Abone ol
Fas'ta öldürülen kadın turistler hakkında yeni gelişme!

İki İskandinav turistin başı kesilerek katledilmesine ait video bütün dünyayı ayağa kaldırdı. 28 yaşındaki Norveç vatandaşı Maren Ueland ve 24 yaşındaki Danimarkalı Louisa Vesterager Jespersen'in cansız bedenleri yürüyüş yaptıkları Atlas dağlarında kurdukları çadırda bulunmuştu. 



İskandinav dağcı kadınların infaz görüntülerinin ardından dünya ayağa kalktı. Fas'ta yüzlerce insan Norveç ve Danimarka büyükelçiliklerinin önünde anma töreni düzenledi.



Ülkenin başkenti Rabat'ta aralarında "özür dileriz" yazısının da yer aldığı dövizler taşıyan yüzlerce kişi Norveç ve Danimarka büyükelçilikleri önünde toplandı.



28 yaşındaki Norveç vatandaşı Maren Ueland ve 24 yaşındaki Danimarkalı Louisa Vesterager Jespersen, yürüyüş yaptıkları Atlas dağlarında ölü bulunmuştu.



İki turistin öldürülmesi ile ilgili olarak 4 şüpheli gözaltına alındı. Yaşları 25 ila 34 arasında değişen bu dört kişinin geçen hafta bir video kaydederek DEAŞ'a bağlılık yemini ettikleri, cinayetlerin de Suriye'de yaşananların intikamı olduğunu ifade ettikleri belirtiliyor.



O VİDEONUN GERÇEK OLDUĞUNUN DEĞERLENDİRİLDİĞİNİ AÇIKLADI



Norveç polisi de turistlerden birinin başının kesilmesini içeren videonun gerçek olduğunun değerlendirildiğini açıkladı.



İnfaz anına ait olduğu öne sürülen video Danimarka ve Norveç polisi tarafından incelemeye alındı.



İnfaz görüntüleriyle ilgili açıklama yapan Norveç polisi, maskeli bir adamın mutfak bıçağıyla bir kadının boğazını kestiği ve kadının çığlık attığı videonun yüksek ihtimalle gerçek olabileceği değerlendirmesinde bulundu.



Danimarka polisi videonun gerçek olabileceğini söyledi.



Norveç Ulusal Suç Araştırma Departmanı da bahsi geçen videoyu incelediklerini ve videonun gerçek olduğuna dair somut bir kanıtın olmadığını belirtti.



Bahsi geçen videonun öldürülen kadınlardan birinin annesine gönderildiği öne sürüldü.



CANSIZ BEDENLERİ ÇADIRDA BULUNDU



Rabat'taki anma etkinliğine ise Danimarkarlı ve Norveçli diplomatlar da katıldı.



İki genç kadının öldürüldüğü bölgeye yakın Imlil kasabasındaki etkinliğe de yüzlerce kişi katıldı.



Güney Doğu Norveç Üniversitesi'nde birlikte okuyan Ueland ve Jespersen'in 9 Aralık'ta bir aylık tatil için Fas'a geldiği ve Kuzey Afrika'nın en yüksek noktası olan Toubkal Dağı eteklerine seyahat ettikleri belirtiliyor.



İki arkadaşın cansız bedeni, kurdukları çadırın içinde bulunmuştu...



.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin