FACEBOOK'TAN TWITTER'A ÇALIM

Facebook ile Twitter arasındaki rekabet gittikçe kızışıyor. Facebook, Twitter'ın büyümesine başka bir sosyal paylaşım sitesiyle birleşerek cevap verdi...

Google Haberlere Abone ol
FACEBOOK'TAN TWITTER'A ÇALIM

Facebook

,

FriendFeed

'i satın aldı.

Facebook

böylece sadece

Twitter

değil,

MySpace

ve

Google

ile de rekabeti artırmak istiyor.


Alış fiyatı açıklanmamakla birlikte, on milyonlarca dolar tutarında olduğu sanılıyor. FriendFeed daha iki yıl önce Google'un bazı eski çalışanları tarafından kuruldu. FriendFeed'in halihazırda sadece 12 çalışanı bulunuyor. Facebook'un kurucusu Zuckerberg, FriendFeed'i ilk gördüğünde basit ve kullanışlı yaklaşımını beğendiğini söyleyerek, artık FriendFeed'in mühendislerinin Facebook için çalışacağını söyledi.


Bununla birlikte, FriendFeed'in şimdilik ayrı yapısını sürdüreceği açıklandı. Facebook'un, FriendFeed'in kendinde olmayan bazı özelliklerini nasıl absorb edeceği ve nihayetinde iki sosyal arkadaşlık sitesinin ileride tam anlamıyla birleştirip birleştirmeyeceği ise şimdilik açık sorular olarak kalıyor.


Satın alma anlaşması kapsamında Friendfeed'in mevcut 12 çalışanı Facebook kadrosuna geçecek. Friendfeed'in dört kurucusu ise Facebook'un Ar-Ge ve ürün geliştirme departmanlarında yönetici pozisyonunda görev yapacaklar.


Friendfeed'in durumunun netleşmesinden sonra gözler ister istemez Twitter'a çevriliyor. Zira Twitter'ın adı da son zamanlarda çeşitli satın alma ya da birleşme ihtimalleri ile birlikte anılıyor. Özellikle Google'ın Twitter ile yakından ilgilendiği biliniyor.


(MediaCat Online)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin