FACEBOOK'TA 'ATEŞLİ BEKAR KADINLAR' SKANDALI

Facebook'a ilan veren bir çöpçatanlık sitesinin Facebook'ta hesabı bulunan evli kadınların fotoğraflarını 'ateşli bekarlar' ilanında kullandığı ortaya çıktı!

Google Haberlere Abone ol
FACEBOOK'TA 'ATEŞLİ BEKAR KADINLAR' SKANDALI

Olay bir Amerikalı’nın karısının fotoğrafının bulunduğu 'ateşli bekarlar' yazan Facebook'taki çöpçatanlık ilanını görmesinin ardından patlak verdi.
Virginia eyaletindeki Lynchburg'da yaşayan Peter Smith, Facebook'ta gezinirken bu ilanla karşılaştı.
İlanda, "Merhaba Peter. Seksi bekarlar seni bekliyor!" yazıyordu. Ama ilandaki fotoğraf garip bir şekilde tanıdıktı! İlanda fotoğrafı kullanılan kadın Peter'ın eşinin ta kendisiydi!
Kısa bir araştırma sonucunda Facebook'a ilan veren bir kurumun, Peter'ın 44 yaşındaki danışmanlık yapan eşi Cheryl'in profilindeki fotoğrafı izinsiz bir şekilde alıp kullandığı ortaya çıktı.


Facebook olayın ardından söz konusu ilan siteleriyle, kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle anlaşmasını feshetti.  ABD'li şirket, gizlilik politikasını değiştirerek, izinsiz fotoğraf kullanımına izin verdiği iddialarını reddeden bir bildiri de yayınlamak zorunda kaldı.
Facebook kullanıcılarının mahremiyeti uzun süredir tartışılagelen bir konu. 2007'de site, bir protestonun ardından kullanıcıların bilgilerini diğer Facebook üyeleriyle paylaşma uygulamasını kaldırmak zorunda kaldı.  Son olarak korsanlık kaygısıyla gerçekleştirilen protestolar nedeniyle de kurallarında değişiklik yapmak zorunda kaldı.
Cheryl Smith'in arkadaşı olmayan diğer kullanıcıların bilgilerini görmesine engel olma kutusunu işaretlemedeği için başına böyle bir olayın geldiği belirtiliyor...


www.milliyet.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin