Facebook hesabıyla online alışveriş

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, PayPal'e rakip oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Facebook hesabıyla online alışveriş


Sosyal paylaşım devi Facebook , kendi online alışveriş uygulaması üzerinde çalışıyor. 



Uygulama,internet kullanıcılarına Facebook giriş bilgileriyle alışveriş yapma olanağı sağlayacak. Önceden Facebook’a kredi kartı bilgilerini giren kullanıcılar uygulamayı kullanırken herhangi bir ödeme bilgisi girmek zorunda olmayacak. Teknoloji sitesi AllThingsD’ye göre Facebook uygulamayı önümüzdeki ay tanıtacak.



Facebook, uygulamayı piyasaya sürmesi halinde PayPal’e ve Amazon ile Google ’ın alışveriş uygulamalarına doğrudan rakip olacak. Uzmanlar, ödeme bilgilerine ihtiyaç duymayan bir alışveriş uygulamasının Facebook’a rakipleri karşısında büyük avantaj sağlayacağını belirtiyor. Facebook’un uygulama için deneme partneri ise Thrillist’in sahibi olduğu ve erkeklere özgü moda bir uygulaması olan JackThreads. Facebook’un test ettiği uygulama şu an için yalnızca online alışverişi kolaylaştırmaya odaklanmış durumda. Ancak daha fazla partnerle çalışması halinde, Facebook’un sayıları 1 milyarı aşan kullanıcılarının alışveriş alışkanlıklarıyla ilgili önemli bilgiler edinmesi bekleniyor. Öte yandan, Facebook’un şu an kaç kredi kartı bilgisine sahip olduğu bilinmiyor. 



PayPal’in yüzde 10’u mobil



PayPal, Facebook’un test etmekte olduğu uygulamayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Facebook’la güzel bir ilişkimiz var ve bunun devam etmesini bekliyoruz. Müşterilerimiz PayPal’i Facebook üzerinden kullanmayı çok seviyorlar. 2006’dan beri mobil ödemelere yatırım yapıyoruz ve geçen yıl 14 milyar dolarlık ödemelerin yüzde 10’u mobil cihazlardan yapıldı. Rekabeti her zaman hoş karşılarız ve Facebook’un çıkaracağı uygulamayı merakla bekliyoruz” dedi.



Facebook ise PayPal’e cevaben yaptığı açıklamada, “PayPal ile olan iyi ilişkimiz devam edecek. Çıkaracağımız ürün, partnerlerimize nasıl daha iyi bir alışveriş olanağı sunabileceğimizi test etmek için tasarlandı. Bu test uygulaması ödeme sürecini şu anki sahibinden başka bir yere taşımayı içermiyor” diye konuştu.



Mobil ödemeden 214 milyon dolar kazandı



Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden kredi kartıyla alışveriş en çok Farmville gibi oyunlar ve geçen yıl piyasaya sürülen ‘Gift’ler için yapılıyor.Milyarlarca dolar geliri olan Facebook’un kredi kartı ve diğer ödemelerden kazancı ikinci çeyrekte sadece 214 milyon dolar oldu. Şirket daha önce 2009’da sanal para birimi yaratarak online alışveriş pazarına girmeyi planlamıştı. Ancak geçen yaz bu plandan vazgeçilmişti.



Radikal




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin