EYLÜLDE MEDYANIN GÜNDEMİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ÖZELLEŞTİRMELER OLDU

MTM Medya Takip Merkezi, 1-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği “Medyada Eylül Ayı Gündemi” konulu araştırma ile Eylül ayı süresince, yazılı ve görsel basınımızı meşgul eden konuları araştırdı. Buna göre, 1943’den beri Türkiye Dış Politikası’na damgasını vuran Avrupa Birliği, müzakere başlama tarihi olan 3 Ekim öncesinde, medyaya damgasını vuran konu oldu.

Google Haberlere Abone ol
EYLÜLDE MEDYANIN GÜNDEMİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ÖZELLEŞTİRMELER OLDU

EYLÜL’DE MEDYA GÜNDEMİ! …



 


3 Ekim yaklaştıkça kapalı kapılar ardında yapılan diplomatik pazarlıklar bir yana, medyaya yansıyan tartışmalar, protestolar, basın açıklamaları en az bu pazarlıklar kadar yoğun yaşandı. Gidip gelen müzakere tarihi, Avusturya’nın tavrı, İngiltere’nin son dakika girişimleri derken Avrupa Birliği, medyanın en çok konuştuğu konu oldu.


 


Toplam 8365 yazılı basın; 243 saati bulan yayın süresine ulaşan 4117 görsel basın haberiyle AB, gündemin ilk sırasında yer aldı.


 


‘Avrupa Birliği’ ve ‘Özelleştirmeler’ yazılı basının en önemli gündem maddesiydi…


 


Yazılı basında binlerce firma, konu, kişi ve olaylar haber olurken, Tüpraş, bunların arasından sıyrılarak, AB’den sonra en yoğun işlenen bir diğer konu oldu. Onu yine özelleştirmenin son gündem maddesi olan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları takip etti. Tüpraş  4991 kez, Erdemir ise 3156 kez, yazılı basında kendilerine yer buldular.


 


Almanya, seçimler ve Avrupa Birliği öncesi desteği ile toplam 2385 haberle Türk medyasının en çok konuşulan ülkesi oldu.


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin