'EVRENSEL VE AGOS’A YÖNELİK TEHDİTLERİ KINIYORUZ'

Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan Türk İntikam Tugayı tarafından tehdit edilen Evrensel ve Agos'a destek.

Google Haberlere Abone ol
'EVRENSEL VE AGOS’A YÖNELİK TEHDİTLERİ KINIYORUZ'

Evrensel ve Agos gazeteleri ile bazı köşe yazarları ve aydınlar, yaptıkları yayınlar ve açıklamalarla “Türklere” ve “Türk devletine” hakaret ettikleri iddiasıyla Türk İntikam Tugayı (TİT) tarafından tehdit edildiler. Ayrıca bu kişi ve kuruluşlara yönelik olarak 15 Ağustos’tan itibaren eylemlere geçileceği uyarısında bulunuldu.


Yapılan bu tehditlere karşı, Evrensel ve Agos gazeteleri ile diğer gazeteci, yazar ve aydınlarla dayanışmamızı ifade ediyoruz.


Şiddet ve nefret söylemini bizzat içeriğinde taşıyan böyle bir tehdit karşısında savcılıkları ve güvenlik görevlilerini harekete geçmeye ve gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Meydana gelebilecek herhangi bir saldırının ve sonuçlarının sorumluluğu, bu konudaki görevini ihmal edenlere ait olacaktır.


Demokratik toplumlarda ifade özgürlüğünün kullanılmasının temel araçlarından birisi olan basın ve yayın kuruluşları ile gazeteciler, her türlü baskı ve tehdide karşı özel olarak koruma altında olmalıdır.


Yayın kuruluşları, “toplumda benimsenmemiş, genel kabul görmeyen, toplumu sarsıcı, şoke edici ve sert içerikli” görüşleri bile–“şiddet ve nefret söylemi içermemek kaydıyla”– özgürce, hiçbir tehdit altında kalmadan yayımlayabilmelidir. Bu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye aleyhine birçok davada vermiş olduğu içtihat kararlarının özünü oluşturmaktadır. Farklı görüşlere saygı duymak, demokratik bir toplum olmanın ve hoşgörünün de bir gereğidir.


Saygılarımızla


TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI


YÖNETİM KURULU


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin