Evlilik programlarının ne kadar izleyicisi var?

Son KHK sonrası evlilik programlarının yasaklandığı iddia edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Evlilik programlarının ne kadar izleyicisi var?

Son yayınlanan KHK'nın ardından evlilik programlarının yasaklandığı iddia edilmişti. Ancak, olayın aslını ve yasaklama gelmediği ilk MedyaTava açıklamıştı. Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu da bugünkü yazısında bu konuya değindi ve çarpıcı bir izlenme sayısı verdi.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET CADDE



SEVGİLİ BULMA PROGRAMI OLMADIĞINA GÖRE!



Evlendirme programları kaldırıldı mı? ‘Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programların’ yasaklanması bu haberlere neden oldu. Sıcağı sıcağına konu Habertürk ‘Gündem’ programında konuşuldu. Celal Ülgen ilginç bir yorum yaptı: “Sevgili bulmak diye bir program yok. Flört bulma programı yok. O zaman arkadaş bulma programı deyince, evlilik programlarının tümünün içine gireceği düşünülüyor. Şahsen olumlu düşünüyorum.”



Ülgen, “Reyting uğruna yönlendirmelerin yanlış yapılmasını birtakım ilişkilerin sanki legal ilişkilermiş gibi empoze edilmesini önlemiş olur” dedi. Programın moderatörü Senem Toluay Ilgaz, “Peki bunların KHK ile yapılması?” diye sordu. Ülgen, “Siyasi iktidar olağanüstü hali çok sevdi. Yasayla yapılması gereken olağanüstü hal tasarısıyla yapıyor. Mecliste görüşülecek ve karşı çıkanlar olacak. Siyasi iktidar yandaşları tarafından da baskı yapanlar olacak. Bütün bunları düşünerek OHAL Gündemdeyken KHK ile yapmış oluyorlar” şeklinde konuştu.



Aslında yasaklanmadı



‘Bu evlendirme programlarını kapsamıyor’ diye karşı haberler de çıktı. ‘Uydudan yayın yapan gergedan boynuzu satanlarla ilgiliymiş!’ ‘Bu kanunun esası evlilik programlarıdır’ diye yorumlar geldi. Arkasından “Efendim onu kastetmedik” denildiği öne sürülüyor. Rahatsız olunan konunun bu olduğu, sonradan yan çizildiği öne sürülüyor. 



9 milyon izleyicisi var



Peki nedir bu evlilik programlarının sırrı? Çok büyük bir gelir kapısı olduğu, ortalama izleyici sayısının 9 milyonu bulduğu belirtiliyor. Ceza almalarına rağmen inatla devam edilmesinin nedeni, gelir ve büyük izleyici kitlesi. Her türlü numara oluyor mu? Oluyor genelde. İzleniyor mu? İzleniyor. Bu yasa ne için çıkmıştı, sonra ne oldu? Ne olacak bu evlilik programları? Son soru!



Sina Koloğlu'nun yazısının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin