Eurovision'un rakibi Türkvizyon'un ayrıntıları belli oldu: Hedef 300 milyon seyirci

Türk Dünyası Şarkı Yarışması'yla ilgili bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eurovision'un rakibi Türkvizyon'un ayrıntıları belli oldu: Hedef 300 milyon seyirci

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, AA muhabirine, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılan  Türk Dünyası Şarkı Yarışması (TÜRKVİZYON) yarışmasına ilişkin bilgi verdi. 



Aynı zamanda yarışmanın kültür sanat etkinliği olmasının yanı sıra Türk dünyasının müzisyen gençlerini bir araya getireceğine, onlar arasındaki diyaloğu artıracağına işaret eden Kaseinov, "Proje kapsamında Ortak Müzik Topluluğu oluşturularak Türk müzik dünyası arasında köprüler kurulacak. Her sene tekrarının yapılması istenilen yarışmayla Türk dünyası müzik sektörüne ve gençlerin bu alandaki gelişimine de katkı sağlanacak" dedi. 



Yarışma 3 gün sürecek



Kaseinov, TÜRKVİZYON yarışmasının diğer yarışmalardan farklı olarak üç gün süreceğini ve bu süre boyunca ülke temsilcisi sanatçı ve grupların, performanslarını kendi dillerinde ve Türkçe olarak seslendireceklerini anlattı. 



Eserlerin pop müziği formatında olacağına dikkati çeken Kaseinov, "Katılımcı sanatçılar üç gün boyunca her gün yeni bir şarkıyla sahneye çıkacak. Birinci yarı finalde Türkçe eser, ikinci yarı finalde kendi dillerinde, büyük finalde ise istedikleri dilde eser seçebilecekler" diye konuştu. 



Türkiye'yi temsil edecek sanatçı ve şarkı



Yarışmanın Aralık ayında Eskişehir'de düzenleneceğini dile getiren Kaseinov, finallere katılmaya hak kazanan sanatçıların 20 Ağustos'ta belirlendiğini söyledi. 



Özellikle gençlerin yarışmaya büyük ilgi göstermesini beklediklerini vurgulayan Kaseinov, şöyle devam etti:



"Türk dili konuşan 20 ülkenin gençleri Eskişehir'de buluşarak kendi yeteneklerini uluslararası arenada sergileme fırsatı bulacak. Yarışma katılımcı 20 ülkenin ulusal kanallarında canlı olarak yayınlanacak. Böylece 300 milyon insana ulaşılacak. Aralarında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Rusya, Başkurdistan, Altay Cumhuriyeti, Çuvaş Cumhuriyeti, Sincan Uygur Özerk Cumhuriyeti, Tataristan, Moldova, Beyaz Rusya, Ukrayna, KKTC, Kırım, Bosna-Hersek, Makedonya ve Türkiye'nin de bulunduğu 20 ülkenin katılacağı yarışma üç aşamadan oluşacak. Yarı finalde 20 ülkenin 8'i elenecek, 12 ülkenin temsilcisi finallere kalacak. Yarı finaller 19-21 Aralık günü, final ise 23 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Türkiye'yi temsil edecek sanatçı ve şarkı ise Anadolu Üniversitesi, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Kral TV işbirliğiyle seçilecek." AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin