Euro 2016 için ihbar yağmuru

Paris Valisi, Avrupa şampiyonası boyunca, şu anda Paris için öngörülen emniyet güçlerine 3000 polis ile takviye verileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Euro 2016 için ihbar yağmuru

Ukrayna'da yakalanan ve Avrupa şampiyonası boyunca 15 terör saldırısı düzenleyeceği iddia edilen şahıs haberi üzerine Paris valisi polis takviyesi kararı aldı. Vali, terör konusunun çok ciddiye alınması gerektiğini söyledi.



Paris'te olan maçların yapılacağı Stade de France'ta alınan emniyet tedbirlerini açıklayan Paris valisi, Stad çevresinde öngörülen emniyet şeridinde 8 "ön arama noktası" olacağını, stada girişte ise 6 emniyet noktası bulunduğunu, emniyet şeridi içinde 1276 özel güvenlik görevlisi, 375 gönüllü ve sayıları 950 ila 1100 arasında değişen polisin görev yapacağını söyledi.



Eyfel kulesi yakınında bulunan ve seyircilerin toplanacağı Champs de Mars "Fan Zone" bölgesine ise 25 ayrı "ön kontrol" noktasından girilecek, Fan Zone'a 5 giriş noktası olacak ve taraftara ayrılan bu bölgede 332 ile 479 arasında özel emniyet görevlisi, 200 gönüllü ve 750 ila 1100 polis arasında bir sayı ile güvenlik güçleri görev yapacak.



Özel emniyet görevlileri hakkında soru işaretleri...



Avrupa şampiyonası boyunca görev yapacak olan 3500 özel emniyet gücünü tek tek inceleyip elekten geçiren Fransa İç güvenlik birimi DGSİ, bu emniyet görevlilerinden 85inin "Cristina" ismi verilen sicil programında isimlerinin olduğunu açıkladı,

Diğer taraftan bu durumun korkulduğu kadar kötü olmadığını, "Cristina" sicil programının amacının çok geniş olduğunu ve sendika militanlarının bile bu program ile fişlendikleri açıklandı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin