Etyen Mahçupyan Akşam'da yayımlanmayan yazısını paylaştı!

Etyen Mahçupyan, Akşam’ın yayınlamadığı, başlığında Gülay Göktürk’e atıf yaptığı makalesini Twitter’dan yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Etyen Mahçupyan Akşam'da yayımlanmayan yazısını paylaştı!

Akşam yazarı Etyen Mahçupyan, gazetede yayımlanmayan 31 Ocak tarihli yazısını paylaştı. Mahçupyan’In yazısı, gazetenin eski yazarlarındanGülay Göktürk’ün Başkanlık ve faiz tartışmasında Yiğit Bulut’un karşısında Mahçupyan’ın yanında yer aldığı için işten çıkarılması hakkında.



Etyen Mahçupyan Akşam'da yayımlanmayan yazısını paylaştı!Akşam gazetesinin, Mahçupyan’ın yazılarına son verdiği iddiasına karşı yazar sessizliğini koruyordu. Gazetede en son 28 Ocak’ta “Burgaz’ın Sakinleri” başlıklı yazısı yayımlanmış, 31 Ocak tarihli “Başkanlık bu pespayeliği de ‘düzeltir’ mi?” yazısı ise gazetenin internet sitesinde sadece birkaç dakika kalabilmişti.



Yazar yayımlanmayan son yazısını Egoist Okur internet sitesiyle paylaştı ve Twitter hesabından da duyurdu.



Göktürk’ün yazısıyla aynı başlığı attı



Yayımlanmayan yazının başlığı, Etyen Mahçupyan ve Yiğit Bulut arasındaki Başkanlık sitemi tartışmasında Mahçupyan’ı savunduğu için işten çıkarılan Gülay Göktürk’ün işten çıakrılmasına sebep olan makalesiyle aynı başlığı taşıyordu.



Yazısına “Bu, Gülay Göktürk’ün gazeteden atılmasına neden olan yazısının başlığıydı” diyerek başlayan Mahçupyan, Bulut’un ismini vermeden, aralarındaki tartışmayı “Başkanlık sistemini savunmakta olan bazılarının yaptığı yanlışlara değindiğim yazılarımdan biri, ekonomiye ilişkin sınanmamış ideolojik hurafeleri retorik ambalajına sararak güç devşirmeye çalışanları konu ediyordu” ifadesiyle aktardı.



“Gazeteyi kendi yazarlarına yönelik tetikçiye dönüştürdüler”



Bu yazısı karşısında “milli” olmamakla eleştirildiğini hatırlatan Mahçupyan, bu yaklaşımı eleştiren Göktürk’ün işten çıkarıldığını belirterek şunları yazdı:



“Gülay Göktürk’ün işten çıkarılması çok farklı bir konu değil… Gülay bu gazetenin en önemli ayrıcalığıydı. Onun kıymetini anlamaktan uzak bazı kişilerin, dışarıdan aldıkları talimatla gazeteyi bizzat kendi yazarlarına yönelik bir tetikçiye dönüştürecek noktaya sürüklemesi, yeterince uyarıcı olmalı.



“Gülay açıklamasında, yazmayı kastederek, ‘Bu defteri kapatıyorum’ demişti… Ben henüz o noktada değilim. Burada söyleyeceklerim henüz bitmedi.”



Göktürk’ün işten çıkarılmasının ardından Mahçupyan yine isim vermeden“Oportünist” başlıklı yazısını kaleme almış, yazılarını Ocak sonuna kadar sürdürmüştü.



Yazar, 29 Ocak’taki CNNTürk yayınında da MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında hazırlanan iddianameyle ilgili “Türkiye'de yargı sistematiği bu iddianameyi çıkarıyor ve bu cezaları istiyorsa bunun kabul edilebilir bir yanı yok, bu hükümete puan kaybettiren bir unsurdur" demişti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin