Ethem Sancak, Aydın Doğan'a meydan okudu!

TürkMedya'nın sahibi Ethem Sancak, Doğan Grubu'nun patronu Aydın Doğan'a seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Ethem Sancak, Aydın Doğan'a meydan okudu!

TürkMedya Grubu'nun sahibi Ethem Sancak, Ülke TV'de Turgay Güler'in sunduğu 'Sıradışı' programına konuk oldu. 



İtibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ileri süren Sancak, Aydın Doğan'a 'toplumun önünde tartışabiliriz' çağrısında bulundu.



Sancak, programda şu açıklamaları yaptı:



Ben iş dünyasından gelen bir insanım. Hayli iş kurdum ve yönettim. İşletme fakültesi mezunuyum, ticaret eğitimi aldım. 13 yaşından beri ticaretin içindeyim. Ama maliyetin altında ürün satan medyadan başka sektör yok. Malesef Türkiye'de medya sektörüne, maliyetin altında ürün satarak başka şeylere payanda olma rolü biçilmiş. Payanda, yani bir tetikçi olarak kullanma olayı.



Dünyadaki diğer medya sektörlerine baktığımız zaman hiçbirisi maliyetinin altında ürün satmıyor. Asgari bir kâr marjıyla satılır. Amerika'da böyledir, Japonya'da böyledir. Kapitalist sistemle yönetilen bütün ülkelerde sektördür bu ve bu sektörün ilk işi kendi kendine yeterlilik noktasına ulaşabilmektir. Bu, işletmenin devamlılığı ve hayatiyeti açısından çok önemlidir.



MEDYAYI REKLAMVERENLER ÜZERİNDEN BAĞLADILAR



Türkiye'deki medya istisna. Türkiye'deki medya maliyetinin altında ürün satar ve sisteme mahkum edilir. Kurulu vesayet sistemine bağlanır. Bir medya gurusu basını tarif ederken, "100 gider kalemi olan, ama bir tek gelir kalemi olan" der. Nedir o tek kalem, reklam. Ve reklamveren de belli bir menfaat gurubunu temsil eder. Onun üzerinden medya bağlanır.



MEDYAYI VESAYET REJİMİNİN BİR PARÇASI HALİNE GETİRDİLER



Bu noktada medyaya bir güç verilir. Bir takım koalisyonlar oluşturulur. Ve medya vesayet rejiminin bir parçası haline gelir. Bu kadim zamandan beri böyledir. Ve böyle devam eder.



TAYYİP ERDOĞAN'IN O SÖZÜNDEN SONRA BU SİSTEM PARÇALANDI



Peki ne zaman parçalandı bu durum? Tayyip Erdoğan'ın çıkıp "ben medyayla gelmedim ki, medya beni götürebilsin" söyleminden sonra parçalandı. Bu söz bir sürü sektörü çıldırttığı gibi bizim kendine "merkez" ismini koyan merkez medyayı da çıldırttı. Çünkü bunlar alışılagelmiş bir şekilde vesayet rejiminin bir parçasıydılar ve hükümet kurar, hükümet indirirlerdi. darbeler yaptırırlardı. Tayyip Erdoğan bu oyunu bozdu. Dolayısıyla bu cenahtaki Tayyip Erdoğan düşmanlığının kaynağı bu. Haberin devamını okumak için tıklayın.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin