Eski vekile tweet cezası!

Eski milletvekili, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle para cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eski vekile tweet cezası!

Danimarka'nın ikinci büyük partisi konumundaki Danimarka Halk Partisi'nin eski milletvekili 79 yaşındaki Mogens Camre, geçen yıl sosyal medyada yazdığı Müslümanlara hakaret içeren mesajı nedeniyle ırkçılıktan suçlu bulundu. 



Mahkeme, Camre'ye Twitter'da yazdığı mesajda Müslümanları Nazilere benzettiği için 8 bin kron (3 bin 300 lira) para cezası verdi.



1999-2009 yılları arasında Avrupa Parlamentosu'nda görev alan Camre, mesajında, "Yahudilerin Avrupa'daki durumu: Müslümanlar Hitler'in bıraktığı yerden devam ediyor. Ancak Hitler'in akıbetinin aynısı bu durumu değiştirebilir" ifadesini kullanmıştı.



Mogens Camre, mahkemede savunmasını yaparken, "Kitaplarımda da aynı tarz yazılar yazmıştım ancak kimse beni eleştirmemişti. Twitter'da 140 karakterden fazla içerik paylaşamıyorsunuz ve bu kendinizi yeterince anlatamamak anlamına geliyor. Ayrıca ben o mesajı paylaştığımda sadece 67 takipçim vardı ve çok geniş bir kitleye ulaşacağını bilemezdim" demişti. 



Danimarka Halk Partisi Başkan Yardımcısı Sören Espersen, Camre'nin suçlu bulunmasının partideki geleceğini etkilemeyeceğini söyledi. Espersen, Camre'nin mesajı silip üzüntüsünü dile getirmesinden sonra kendileri için olayın kapandığını ifade etti. (AA)



Eski vekile tweet cezası!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin