Eski Taraf yazarlarının Cemaat'e karşı haber sitesi kurduğu iddiaları doğru mu? Yeni oluşumun arka planı Medyatava'da!..

Taraf gazetesinden ayrılan 22 yazarı bir araya getiren Serbestiyet sitesi yayın hayatına başlamadan iddialarla gündeme geldi. Sitenin yazarları iddiaları Medyatava'ya değerlendi.

Google Haberlere Abone ol
Eski Taraf yazarlarının Cemaat'e karşı haber sitesi kurduğu iddiaları doğru mu? Yeni oluşumun arka planı Medyatava'da!..

Taraf gazetesinden istifa eden 22 yazar Serbestiyet.com isimli sitede bir araya geldi. Sitenin, AKP tarafından cemaate karşı kurulduğuna yönelik iddiaları site yazarlarından Melih Altınok, Ceren Kenar, Kurtuluş Tayiz, Oral Çalışlar ve Roni Margulies'e sorduk.



Ceren Kenar: Site için hiç bir yerden fon almıyoruz tersine sitenin masraflarını yazarları olarak biz karşılıyoruz. Site daha önce Genç Siviller tarafından bu isimle 8 dolara alınmıştı. Taraf'tan istifalar olunca "Böyle bir site var, yazmak ister misiniz?" diye teklif sunuldu. Yazarlar da kabul etti. Bu site de muhalif çizgide olan, Gezi Parkı eylemlerini desteklemiş yazarlarda var. Biz Taraf gazetesinden patronaj müdahalesine tepki olarak ayrılmıştık. Bu Türkiye medyasında daha önce hiç görülmemiş bir hareketti. Bizim amacımız bu yazarların bir arada olabilmesini sağlamak.



Melih Altınok: Bu iddiaya gülünür. Biz editoryal bağımsızlıktan yanayız. Taraf'tan ayrılan yazarlar olarak yan yana geldik bir site kuracağız ve gazetecilik yapacağız. Sitenin finansını kendimiz karşılayacağız. Böyle bir iddia asılsızdır. Biz gazetecilik yapıyoruz. Bu iddiaların, maksatlı olduğunu ve bu işi itibarsızlaştırmak için ortaya atıldığını düşünüyorum.



Kurtuluş Tayiz: Bu iddialar gerçek dışı. Nereden çıktığını bilmiyorum. Bu siteyi finanse etmek için dışardan bir gücün olması gerekmiyor. Masrafları yazarlar karşılıyor. Ortada büyük paralar yok. Eğer iktidar finanse etseydi 6 ay sürüncemede kalmazdı. Ayrıca burada yazan yazarları AKP yandaşı, cemaat düşmanı diye kategorilendirmek yanlış. Bu isimlerin görüşleri biliniyor. AK Parti'yi eleştiren yazarlar da vardır. Daha site çıkmadan, itibarsızlaştırma çalışmalarını ciddiye almıyoruz. Burda her yazarın görüşü kendisini bağlayacak.



Oral Çalışlar: Tamamen yalan. Düşüncelerini ifade edemeyenler için yazma imkanı sağlayacağız. 5 kuruş aldığımızı iddia eden varsa çıksın ortaya! Biz demokrasiyi, özgürlüğü, bağımsızlığı savunuyoruz.



Roni Margulies: Aynen öyle, doğrudur. Ne var bunda.



Site 11 Kasım 2013 tarihinden itibaren yayına başlayacak.



(C) Medyatava Özel


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin