Özkök'ten Didem Arslan ve Portakal'a Altın Kelebek yanıtı

Didem Arslan Yılmaz da, Altın Kelebek Ödül Töreni için “tiyatro” ifadesini kullanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Özkök'ten Didem Arslan ve Portakal'a Altın Kelebek yanıtı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Altın Kelebek ödülleriyle ilgili olarak, "Sonucu önceden belli" eleştirisinde bulunan gazeteci Fatih Portakal'a yanıt verdi. "Kurumların yıpratılmaması gerektiğini düşünüyorum" diyen Özkök, "Fatih Portakal’ın başarısını kim inkar edebilir. Ama ‘ben çekiliyorum yarışmacılara başarılar’ deselerdi de niyetleri zaten anlaşılırdı" dedi.



TV5’de, “Ayşe’nin Penceresi” isimli programıyla izleyicinin karşısına çıkan gazeteci ve Odatv yazarı Ayşe Baykal, ilk programında yaklaşık 20 yıl Hürriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliği yapmış olan Ertuğrul Özkök’ü ağırladı. Programda, Hürriyet gazetesinin Özkök’ün yayın yönetmenliği yaptığı dönemiyle bugünkü çizgisi, medyanın gücü, dijital medya, tutuklu ve yasaklı gazeteciler, alternatif yayın mecraları, basında sansür gibi tartışmalı konuları elen Özkök, Altın Kelebek ödülleri ile ilgili Fatih Portakal ve Didem Arslan Yılmaz’a da yanıt verdi.



Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye'nin Nabzı adlı programının sunucusu Didem Arslan Yılmaz, Altın Kelebek Ödül Töreni için “tiyatro” ifadesini kullanması dikkat çekmişti. Aynı tepki FOX Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal’dan da gelmişti. Portakal, “Gerekçem sonucunun önceden belli olması” demişti. Ertuğrul Özkök ise bu tepkilere karşı, “Kurumların yıpratılmaması gerektiğini düşünüyorum. Fatih Portakal’ın başarısını kim inkar edebilir. Ama ‘ben çekiliyorum yarışmacılara başarılar’ deselerdi de niyetleri zaten anlaşılırdı” ifadelerini kullandı.



Aynı zamanda Jüri Başkanı da olan Özkök yarışmada kazanan isimlerin “asla önceden belirlenmediğini” savundu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin