Ertuğrul Özkök yeni başbakan tahminini açıkladı!

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, yeni başbakan kim olacak sorusunun cevabını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ertuğrul Özkök yeni başbakan tahminini açıkladı!

Ertuğrul ÖzkökBaşbakan Davutoğlu sonrası AK Parti'nin genel başkanlığına gelecek ismin Bekir Bozdağ olabileceğini söyledi. Özkök, Davutoğlu'nun gidişiyle ilgili yapılan darbe yorumlarına da "28 Şubat'a derbe diyenler, yaşanan bu olayları da darbe olarak nitelendirmeleri gerekir" diye konuştu.



Özkök, Hürriyet'in Facebook üzerinden okuyucuların sorularını cevapladı. Bir okuyucunun Başbakan Davutoğlu sonrası "Yeni başbakan kim olur?" sorusuna yanıt veren Özkök, bu ismin Bekir Bozdağ olabileceğini kaydetti.



"DAVUTOĞLU SON BAŞBAKAN'DIR"



AK Parti'ye genel başkan olacak ismin başbakan değil başkan yardımcısı olacağını da ileri süren Özkök, Başbakan Davutoğlu için Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı oldu yorumunda bulundu.



İşte Özkök’ün Facebook canlı yayınındaki sözlerinden bazı satır başları:



"Eğer 28 Şubat'a darbe diyorsanız bu [Başbakan Davutoğlu’nun görevinden ayrılması] da bir darbedir çünkü seçilmiş bir başbakan normal indirilme prosedürlerinin dışında görevinden ayrılmıştır. Çıktı kendisi “Bu benim iradem değil” dedi. Ama bana sorarsanız bu darbe değil çünkü kendi partisinin içindeki seçilmiş organlar harekete geçti. Neydi alınganlık yaptığı şey, yurtdışındayken MKYK'da imza toplantı karar alındı.



SEÇİM İDDİALARI



Şu aşamadan itibaren her şey olabilir. MHP'nin HDP'nin durumu ortada CHP'de ilerleme yok. AKP açısından tek kale top oynadığı bir ortam var. Cumhurbaşkanı açısından bakıyorum, Türkiye bugün fiilen başkanlık sistemine geçti. Anayasa varmış ama uygulanmıyormuş, bunu gördük biz. Bu yürürlükteki anayasa askıda demektir."



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin