EROL AKSOY: ORTADA HAYALİ HESAP YOK

Bugün Hürriyet'in manşetinde yer alan "Hayali hesapla büyük vurgun" haberi üzerine Erol Aksoy bir açıklama gönderdi. Aksoy açıklamasında, "Haberde konu edilen mevduatların tamamı ilgili firmalarca kullanılmıştır. Ortada hayali bir hesap veya uçan bir para yoktur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
EROL AKSOY: ORTADA HAYALİ HESAP YOK

EROL AKSOY’UN BASIN AÇIKLAMASI


Bugün, 17 Ağustos 2004 Salı, Hürriyet Gazetesi’nin manşetinden ve 9. sayfada devam eden şahsımla ilgili haber tamamen çarpıtılmış ve maksatlıdır.

Trade Deposit Bank’ı (TDB) İktisat Bankası'na devretme talimatını veren zamanın BDDK Yönetimi, her nedense bir pişmanlık içinde sorumluluğu Banka Yönetimine yükleyebilmek için, mevduat ödemelerini şirketlere TMSF’nun atadığı yönetimin de yapmasına rağmen, devirden 2 sene sonra yeni bir rapor hazırlatmıştır.

Okuyana, sanki yaratılmış hayali hesapların Erol Aksoy tarafından çekildiği intibaını verecek şekilde kaleme alınan habere konu mevduat, şirketlerin mevduatıdır ve bu şirketler tarafından ticari işlemlerde kullanılmıştır. Bu husus BDDK Murakıpları Raporları ile de sabittir. Şöyle ki:

1- Baş sayfada 55, 9. sayfada ise 105 Milyon dolar olduğu iddia edilen Oyak Renault’nun aslında 7 milyon Euro ve Mais’in 38,7 milyon Euro tutarındaki mevduatları, Bursa Şubemize şirketin finansman müdürü tarafından verilen yetki ile TDB’de değerlendirilmiş, bilahare TDB ile İktisat Bankası'nın birleşmesi sonrası bu iki şirket tarafından çekilerek ticari işlemlerinde kullanılmıştır (3 adet Renault S.A.’ye gönderilen havale, 2 adet akreditif ödemesi, 1 adet Renault S.A.’ya ana para ödemesi , 23.05.2003 tarih ve R-6, R-6, R-1 sayılı 3 kişilik Bankalar Yeminli Murakıpları Raporunun 121. sayfası)

2- Aynı raporun 159. sayfasında Renault’nun TMSF tarafından atanan bağımsız denetim şirketi Arthur Andersen’in mutabakat yazısına olumlu cevap verdiği belirtilmektedir.

3- Aynı raporun 103. sayfasında Ulusoy Tekstil ve 107. sayfasında Ulusoy Otomotiv mevduatları aynen teyit edilmiştir ve bu mevduatların firmalar tarafından kullanıldığı raporun aynı sayfalarında gösterilmektedir. Raporun 114. sayfasında da Haluk Ulusoy Turizm ve Otelcilik A.Ş.’nin hesabıyla ilgili bilgi verilmekte ve paranın tamamının bu firma talimatıyla başka bankadaki aynı firma hesabına havale edildiği görülmektedir.

4- Sabancı ailesinden bir kişi şahsi mevduatını TDB’de değerlendirmiş ve bilahare birleşmeden sonra tamamını çekmiştir.

Yukarıdaki açıklamalardan da görüleceği üzere haberde konu edilen mevduatların tamamı ilgili firmalarca kullanılmıştır. Ortada hayali bir hesap veya uçan bir para yoktur. Bazı müşteriler vergi mevzuatı yönünden off shore hesaplarında gizliliği tercih etmiş olabilirler.

Açıklamamı kamuoyunun bilgilerine arz eder, saygılarımı sunarım.

EROL AKSOY

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin