'Erkekler tokat yemiştir, acıttıysak affola!'

Hakan Gence, Ufak Tefek Cinayetler oyuncularıyla röportaj yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Erkekler tokat yemiştir, acıttıysak affola!'

Hürriyet'ten Hakan Gence, Star'ın sevilen dizisi Ufak Tefek Cinayetler'in oyuncularından Gökçe Bahadır, Mert Fırat, Aslıhan Gürbüz ve Osman Sonant'la röportaj yaptı.



Hakan GENCE / HÜRRİYET



Aslıhan Gürbüz: Erkekler tokat yemiştir, acıttıysak affola!



Dizideki iktidar peşinde koşan karakterler günümüz insanının bir yansıması mı?



- Güçlü olma, gücün yanında durma isteği insanın koduna işlemiş durumda. Kimileri gücü; hayatta kalma seçeneği olarak, kimileri koca kitleleri büyüleyerek birlikte güzel bir yaşam yaratmak olarak, kimileri de yine o kitlelere hükmederek kendine ve yaptıklarına biat olarak yorumluyor. Bu güç ve gücün yanında olma isteği daha parıltılı bir halde ‘Sarmaşık’ta var, işin içine ince topuklu girdi diye inkâr edemeyiz.



İnsana dair her şeyi keskin hatlarla ayırmak doğru değil.



Neden bu iktidar hırsı?



- İnsanız. İlkel dönemde de avlanma, büyük hayvanlardan kaçma ihtiyacından doğan iktidar kaygılarımız vardı. Yerleşik düzene geçip ihtiyaçlar değiştikçe erk isteği yön değiştirdi. İktidar kelimesini siyasi olarak alırsanız her yere çekebilirsiniz ama bir işi yapabilme yetkisi, erk, kudret olarak bakmak ve hayatın, insanın her anına yaymak gerekir.



Bu dizidekiler gibi ikiyüzlü müyüz?



- İnsana dair her şeyi keskin hatlarla ayırmayı doğru bulmuyorum. Hz. Âdem yasak elmayı yiyor; Habil, Kabil’i öldürüyor. Yani hataya ve kötüye yatkınız. Tıpkı Yaradan’ın ruhundan üflendiği için de iyi, güzel ve merhamete yatkın olduğumuz gibi...



‘Sarmaşık’taki ilişkiler, kadınlara dair izleyenin yüzüne ne vuruyor?



- Yüzüne vurulanı cinsiyetine göre ayıracaksak erkeklere vuruyoruzdur, kadınların zaten bildiği bir dünya. Erkekler kadın beyninin bu kadar komplike olmasından dolayı bir tokat yemiştir herhalde, acıttıysak affola!



Kendiniz hakkında şaşırtıcı ama gerçek denebilecek ne söylersiniz?



- Bu coğrafyada yaşayan çoğu insanla aynı hayatı yaşadığımı ve onlar gibi hatalar yaptığımı, çaresiz hissettiğimi. Şaşırırlar mı bilmem ama gerçek bu.



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin