Erhan Çelik: Haberciler referandum tercihini açıklamamalı

Hürriyet yazarı, zaman zaman polemik yaşadığı TRT anchorman'i Erhan Çelik'le buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Erhan Çelik: Haberciler referandum tercihini açıklamamalı

TRT Ana Haber’de yaptığı işler ve aldığı reytingler kadar, son dönemde Gülben Ergen’le yaşadığı boşanma süreciyle de gündeme gelen Erhan Çelik, zaman zaman polemik yaşadığı Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu'yla buluştu.



Cengiz SEMERCİOĞLU / HÜRRİYET KELEBEK



Erhan Çelik: Dönüp arkasına bakan biri değilim



TRT’nin ekran yüzlerinin, programlarda kişisel sosyal medya hesaplarını vermesini eleştirdim geçenlerde. TRT yönetimi bu duruma nasıl bakıyor? Sen ne diyorsun bu konuda?

- Bunların yayınlanıyor olması TRT yönetiminin konuya bakışını gösteriyor aslında. Benim asıl anlamadığım, senin bunu eleştiri konusu yapman... İzleyici ile ekran yüzleri arasında bir bağ var ve sosyal medya bu bağda daha güçlü bir köprü vazifesi görüyor. İzleyici direkt size ulaşma imkanı buluyor. Ekranda gördüğü kişiye istek, öneri ve şikayetlerini aracısız iletebiliyor. Bunları kuruma iletmek istediğinde ise bu kez de kurumun sosyal iletişim kanallarına başvuruyor. Ne var bunda?



Kişisel paylaşımlar da oluyor ama o sosyal medya hesaplarında...

- Yayıncılıkta haberler, diziler, formatlar kısacası tüm içerikler hızla değişiyor. TRT’nin ekran yüzlerinin bu değişimden, sosyal medya gibi artık çok önemli olan bir mecradan üstelik yayındayken uzak tutulması bence daha tuhaf olurdu.



REHA ABİ’YE KIRGINLIĞIM YOK



Reha Muhtar’la Show Haber’de çalışmıştınız, sonra yollar ayrıldı. Şimdi Reha’yı ve o dönemki haberciliği nasıl anıyorsun?

- Benim kimseye kırgınlığım yok. Kimsenin haberciliğine de laf etmem. Herkesin bir tarzı var. 

Reha Abi’nin tarzı da buydu. Show Haber’den gönderildikten tam 17 yıl sonra kanalın en tepe koltuğunda beni gönderen ismin yerinde oturuyor, canlı yayında işime son verilen ekranda ana haber bülteni sunuyordum. 

İlahi adalete inanırım. Bu nedenle kırgınlıklarım uzun sürmez. Reha Abi ile yıllar sonra konuştuk, merhabamız var ve kendisine özellikle babalığına çok saygı duyuyorum.



OYUNCULUK TEKLiFLERi GELiYOR



Yeniden özel televizyonlara dönmek ister misin? atv Haber’e geçeceğin dedikoduları konuşuluyor medya kulislerinde...

- Ben de medyadan takip ediyorum bu haberleri. Şu an için TRT dışında farklı bir mecra düşüncem yok.

Oyunculuk teklifleri geldiğini de duydum...

- Doğru, bu yönde teklifler geldi. Gelen tekliflerin sinema ve dizi sektörüyle alakalı olması çok manidar. Oyunculuk gibi bir düşüncem yok. Ben haber adamıyım ve yaşamımı bu şekilde sürdürmek istiyorum.



HABERCiLER REFERANDUM TERCiHiNi AÇIKLAMAMALI



Referandum sürecinde TRT bülteninin haber çizgisi nasıl olacak?

- Bugünkü gibi... Devletin birliği ve bütünlüğü noktasında hemfikir olan ve demokrasiye inananların söz sahibi olduğu, bu bağlamda herkese eşit hak tanıyan haber çizgisi devam edecek. Referandum olsun olmasın, TRT ilkelerinden taviz verebilecek bir kurum değil nitekim.

 



TRT’nin ekran yüzleri referandum tercihlerini açıklayabiliyor mu? Bunu belirleyen bir düzenleme var mı kurumda?

- Kurumda buna ilişkin herhangi bir duruma tanıklık etmedim ben. Kişisel olarak kanaatim de özellikle habercilerin bu konuda tercihlerini kendilerine saklamaları yönünde. Düşünsenize, “Ben şöyle diyorum, kararım bu” dediğinizde sizinle aynı görüşte olmayan seçmenler için ne kadar tarafsız yayıncılık yaparsanız yapın inandırıcılığınız kalmayacak. Bu nedenle haberciler için bu tercihin açıklanmasını doğru bulmuyorum.

Muhafazakâr mısın?

- Merhum Özal’ın ifade ettiği gibi; “ilerici muhafazakâr” olarak tanımlayabilirim kendimi.



HANIMEFENDİNİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPTINIZ



Gülben Ergen’le ortada bir şey yokken bir anda boşandınız. Neler oldu? En büyük sorununuz neydi?

- Zaten “ortada” bir şeyin olmaması doğal değil mi? Biten herhangi bir şey değil, evlilik. Evliliklerde yaşananlar zaten ortaya saçılmaz. Ben bu konuda konuşmayacağım.Yaşandı, bitti. Özellikle siz, yani Hürriyet tek taraflı olarak ama haber ama röportajlarla hanımefendinin sözcülüğünü yaptınız. Ombudsmanınız Faruk Bildirici bile artık bu duruma dayanamadı da “Yapmayın” dedi. O nedenle ben bu konuda bir şey söylemeyeyim istersen. Dediğim gibi geride kaldı. Dönüp arkama bakan bir yapım hiç olmadı.

Yeniden evlenmek istiyor musun?

- Elbette. Sadece evlenmek değil, yeniden çocuk sahibi de olmak istiyorum. Benim için dünyadaki en değerli şey aile. Onun sıcaklığı ve huzurunu Allah nasip ederse doğru insanla, yeniden yaşamak istiyorum.



BU RÖPORTAJIN PERDE ARKASI



Erhan Çelik’le CVK Park Bosphorus’ta buluştuk, her gün 14.30’da yaptığı haber toplantısını yarım saat erkene çekmişti...

Zaman zaman aramızda polemik yaşasak da son derece sıcak bir sohbet yaptık...

Her zamanki gibi takım elbise tercih etmişti ve çok şıktı...

Boyu uzun olduğu için fotoğraf çekilirken hep daha yüksek tarafta durmaya çalıştım...

“Basketbol oynadın mı?” diye sordum, hayatı boyunca basketbol oynamamış, tenis en sevdiği spor...

Uzaktan iyi bir baba olduğunu biliyordum da, çocuklar üzerine konuşurken anladım ki gerçekten iyi ve ilgili bir baba...

Gülben Ergen’le ilgili aklınıza gelebilecek her türlü soruyu sordum, sıkıştırdım, ısrarcı oldum. Erhan, “Hem biten ilişkisi hakkında konuşan bir erkek değilim hem de bu konuda konuşmak oturduğum koltuğun ağırlığına yakışmaz” diyerek hepsini reddetti.



Röportajın devamını okumak için:



http://www.hurriyet.com.tr/erhan-celik-donup-arkasina-bakan-biri-degilim-40377020


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin