ERGENEKON'LA İLİŞKİLENDİRİLEN HİZBULLAH, ZAMAN'I HEDEF ALDI

Örgüt adına dün ilk kez bazı gazetecilere gönderilen e-postalarda, “Son günlerde özellikle Fethullah Hoca grubuna bağlı basın yayın organlarında Hizbullah cemaatini Ergenekon yapılanmasıyla ilişkilendirme çabaları görülmektedir. Her halinden ısmarlama ve hayal ürünü olduğu anlaşılan bu yazı çelişkilerle doludur” ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol
ERGENEKON'LA İLİŞKİLENDİRİLEN HİZBULLAH, ZAMAN'I HEDEF ALDI

Zaman Gazetesi'nin önceki günkü sayısında yer alan “Hizbulvahşet’in büyük hamisi Ergenekon çıktı” manşeti, Hizbullah örgütü yöneticilerini kızdırdı. Örgüt dün ilk kez bir basın açıklaması yaparak Fethullahçı yayın organlarını hedef aldı. Açıklamada, “Fethullahçıların gerçek kimliklerinin ortaya çıkması endişesiyle örgütü hedef aldığı” ileri sürüldü.


Önce Aksiyon dergisi, sonra da Zaman Gazetesi'nde yer alan haberlerde, Beykoz’da öldürülen örgüt lideri Hüseyin Velioğlu’nun Adana’da üst düzey jandarma görevlileriyle işbirliği içinde olduğu iddialarına yer verilmişti. Haberde, Velioğlu’ndan “komutanların emir eri” diye söz edilmişti. Yalnız bunlar değil, Zaman’ın büyük bir gafı da örgütü kızdırdı. Zaman, İran’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Hizbullahi Menzil kanadı siyasi lideri Molla Mansur Güzelsoy’un, örgütün İlim kanadınca öldürüldüğünü iddia etmişti.


‘Masa başında üretilmiş...’


Kamuoyu önüne çıkmaktan genellikle kaçınan örgüt adına dün ilk kez bazı gazetecilere gönderilen maillerde, Fethullahçı yayın organlarına ağır eleştiriler getirilerek şöyle denildi: “Son günlerde özellikle Fethullah Hoca grubuna bağlı basın yayın organlarında Hizbullah cemaatini Ergenekon yapılanmasıyla ilişkilendirme çabaları görülmektedir. Her halinden ısmarlama ve hayal ürünü olduğu anlaşılan bu yazı çelişkilerle doludur. Bu grubun, aynı istikamette masa başında ürettikleri hayal ürünü yalan ve iftiralarına geçmişte de şahit olduk. Fethullah Hoca grubuna birkaç hatırlatmalarda bulunmak isteriz. İslama bağlılıkta eğer samimi iseniz, içinde bulunduğunuz bu hal ve eylemlerinizde İslamı ölçü olarak almanız gerekir. Belgesiz iftira ve karalama eylemlerini değil İslami bir cemaate karşı yapma, kâfir bile olsa hiçbir insana karşı böyle bir fiili işlemeye İslam cevap vermemektedir. Bugün atılımlar ve çıkarmalarla yerleşmek istediğiniz Güneydoğu’ya gelip rahat faaliyet yürütme imkânını, bağlı bulunduğunuz derin devlet size sağlamamıştır. Aksine Hizbullahçıların Allah yolunda akıttıkları temiz kanlarının bereketiyle oluşan ortam sayesinde olmuştur. Doksanlı yıllarda içinde bulunduğunuz zillet ve alçaltıcı durumu unutmayın.”


Fethullahçıları tel’in!..


“Hizbullah Basın Bürosu” imzasıyla yapılan örgüt açıklamasında, Fethullah grubunun “Devlet nezdindeki konumunu güçlendirmek, maddi ve teşkilati varlığını korumak uğruna kendi dışındaki İslami gruplara saldırı ve düşmanlık yaptığı” öne sürülerek şu ifadelere yer verildi:


“Kürt halkına hakaret içerikli dizileri televizyonunuzda yayınlatmaktasınız. Şoven tavrınızı İslami bir kamuflajla yaptığınız için bu hatalarınızın bedelini Müslümanlar ödemektedir. Her ne kadar bölge halkı sizi iyi tanıyor ve gerçek yüzünüzü biliyorsa da Türkiye genelinde bu yayınlarınızla iğfal ettiğiniz çok sayıda insan vardır. Bunların hesabının, bu dünyada sorulmazsa bile ahirette sorulacağını unutmayın. Hizbullahi Müslümanlara bu şekilde saldırma ve onları karalamanın nedeni, gerçek kimliğinizin ve bağlantılarınızın ortaya çıkacağı telaş ve endişesi içinde olduğunuz gibi bir tedirginlik gözlenmektedir. İçeride derin devlet ve gayrimeşru oluşumlarla, dışarıda ise uluslararası müstekbir güçlerle var olan karanlık ilişkilerin ortaya çıkmasından en çok korkusu olanlar sizler olmalısınız. Ayrıca Ergenekon operasyonunun tek tanığı olan ve Kanada’ya yerleşen şahsın da sizin televizyonun personeli olduğunu herkes bilmektedir. Sözde İslami bir grubun iftiralarını tel’in ediyoruz.”


(MEHMET FARAÇ / Cumhuriyet)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin