Erdoğan'ın ziyareti, Azerbaycan gazetelerine böyle manşet oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakü ziyareti Azerbaycan medyasında manşetlere taşındı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın ziyareti, Azerbaycan gazetelerine böyle manşet oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakü'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret, Azerbaycan basınında geniş yer buldu.



"Erdoğan'ın Bakü seferinde mühim mesajlar verildi" başlığını kullanan Yeni Müsavat gazetesinde, Erdoğan ve Aliyev'in ortak basın toplantısının tam metnine ve fotoğraflara yer verildi.



Gündelik Telegraf gazetesinde "İlk ziyaret yine Bakü'ye oldu" manşetiyle verilen haberde, yıllardır devam eden geleneğe uygun olarak Erdoğan'ın cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk resmi ziyaretini Bakü'ye yaptığı vurgulandı. Gazete, ziyaretin detayları, ikili ve heyetlerarası görüşmeler ile basın toplantısındaki mesajlara geniş yer verdi.  



Gazetede, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının çürütülmesi için Türkiye ve Azerbaycan'ın ortak hareket edeceğinin altı çizildi.



Haberi, "Birliğimiz dünya çapında bir etkendir" manşetiyle veren Ekspress gazetesi, Aliyev'in "Türkiye ne kadar güçlü olursa biz de o kadar güçlü hissedeceğiz" sözlerini alt başlık olarak kullandı.



"Cumhurbaşkanları görüştü ve Bakü'den mesajlar verdi" manşetiyle çıkan Şark gazetesinde, Aliyev-Erdoğan ikilisinin, Yukarı Karabağ sorunu, sözde Ermeni iddiaları ve Türkiye-Azerbaycan siyasi ve ekonomik ilişkileri konusunda önemli mesajlar verdikleri belirtildi. 



Erdoğan'ın, "Kardeşliğimiz daha da güçlenecek" sözlerini manşetine taşıyan 525. gazete, haberinde Cumhurbaşkanlarının basın toplantısındaki mesajlarına yer verdi. 



Manşetlerini ve ikişer sayfalarını Erdoğan'ın ziyaretine ayıran Halk ve Yeni Azerbaycan gazetelerinde, ziyaretin detayları çok sayıda fotoğraf kullanılarak aktarıldı.



Paralel gazetesi, "TANAP projesi Azerbaycan ve Türkiye'nin eseridir" manşetiyle çıktı. Haberde, Aliyev-Erdoğan ikilisinin Yukarı Karabağ sorunu, Ermeni iddiaları ve Azerbaycan ile Türkiye'nin ekonomi ve enerji alanındaki işbirliğine yönelik mesajları yer ayırdı. 



Unikal gazetesi, "İki Cumhurbaşkanının tarihi görüşü gerçekleşti", Bizim Yol gazetesi de "Türkiye ve Azerbaycan ortak hareket edecek" manşetini kullandı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin