ERDOĞAN'IN RASMUSSEN ÇIKIŞI BATI BASININDA GENİŞ YANKI BULDU

Strasbourg'ta gerçekleştirilen NATO zirvesine, Türkiye'nin Danimarka Başbakanı Rasmussen'in genel sekreterliğine karşı çıkması damgasını vururken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rasmussen hakkında yaptığı açıklamalar Avrupa medyasında geniş yankı yarattı.

Google Haberlere Abone ol
ERDOĞAN'IN RASMUSSEN ÇIKIŞI BATI BASININDA GENİŞ YANKI BULDU

İNGİLİZ BASINI

The Independent: “Erdoğan, Danimarka Başbakanı Rasmussen'i yaylım ateşine tuttu. NATO liderleri yeni Genel Sekreter konusuna bir çözüm ararken, Türkiye konuyu çıkmaza soktu. Rasmussen'in adaylığını resmen açıklamasından kısa bir süre sonra Londra'da konuşan Erdoğan, Danimarka Başbakanı'nın adaylığına 'olumsuz' baktığını söyledi."

The Economist: "Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla partiye gölge düştü. Türkiye, Amerika ile büyük Avrupa ülkelerinin desteklediği Rasmussen'in adaylığına karşı çıktı. Birçok Müslüman, Muhammed karikatürlerinin yayınlanmasındaki tavrı nedeniyle Danimarkalı Başbakan'dan hoşlanmıyor."

The Daily Telegraph: “Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Rasmussen konusundaki tavrını açıkça ortaya koydu. Erdoğan'ın tavrı NATO zirvesine gölge düşürürken, Türkiye'nin tavrı yeni Genel Sekreter'in kolayca seçilemeyeceğini gösterdi. NATO, Afganistan'ın yeniden yapılandırılmasındaki rolünü artırmayı planlarken, bu konuda anahtar rol oynaması beklenen Türkiye'nin tavrı çok önem taşıyor."

ABD BASINI

Washington Post: “Türkiye Danimarkalının NATO lideri olmasını engelledi. Başbakan Erdoğan, Danimarka Başbakanı Rasmussen'in Genel Sekreter olmasına 'olumsuz' baktığını söyledi. Zirvenin birinci gününde bir karara varamayan NATO liderleri bugün konuyu yeniden ele alacak."

Amerika'nın sesi radyosu: “Türk lider NATO'nun bir barış örgütü olduğunu hatırlatarak, Danimarka Başbakanı'nın Kürt televizyonu ve peygamber karikatüründe sergilediği tavırlarla barışı sağlayamayacağını gösterdiğini söyledi. Erdoğan'ın açıklamaları, Danimarka medyasının, Rasmussen'in resmen aday olduğunu açıklamasından hemen sonra geldi."

ALMAN BASINI

Deutsche Welle: “NATO üyeleri arasında Rasmussen'in adaylığına açıkça karşı çıkan tek ülke Türkiye oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra'daki Chatham House'ta yaptığı konuşmada Rasmussen konusunda çekincelerini yineledi ancak bunun 'kişisel görüşü' olduğunu da vurguladı."

FRANSIZ BASINI

France 24: “Alman Başbakanı Merkel, Genel Sekreterlik konusunun bu akşam kesin bir çözüme bağlanacağını söyledi, ancak Erdoğan'ın vetosu işi çıkmaza soktu. Türkiye'yi zirvede, Rasmussen'in adaylığına Tayyip Erdoğan'dan daha sıcak bakan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül temsil ediyor."


cnnturk.com

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin