ERDOĞAN'IN HINCAL ULUÇ'A AÇTIĞI DAVA REDDEDİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Tarikatlar ve Cumhurbaşkanlığı Adaylığı" başlıklı köşe yazısında "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla, gazeteci Hıncal Uluç ve Sabah Gazetesi aleyhine açtığı 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Google Haberlere Abone ol
ERDOĞAN'IN HINCAL ULUÇ'A AÇTIĞI DAVA REDDEDİLDİ

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Sabah Gazetesi ve Hıncal Uluç'un avukatı Simay Tezcan katıldı.

Avukat Cemaloğlu, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti. Avukat Tezcan ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Kenan Altıparmak, davanın reddedildiğini açıkladı.

-DAVA KONUSU-

Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Uluç'un, Sabah Gazetesinde 7 Şubat 2007 tarihinde ''Tarikatlar ve Cumhurbaşkanlığı Adaylığı'' başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldığı kaydedilmişti.

Söz konusu köşe yazısında, ''Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı kastıyla tahkir ve tezyif edici beyanlarda ve iftiralarda bulunulduğu'' iddia edilen dilekçede, ''Erdoğan'ın, açıkça Başbakanlık fonlarını ve milletin kesesini kendi reklamı ve çıkarları için kullanmakla yaptığı reklamın parasını vergileri ile millete ödetmekle suçlandığı'' ileri sürülmüştü.

Dilekçede, söz konusu köşe yazısındaki ifadelerin, ''hakaret ve iftira niteliği taşıdığı ve hukuk düzeninin himaye edemeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırı olduğu'' savunularak, Sabah Gazetesi ve Hıncal Uluç'tan, yasal faiziyle birlikte 20 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin