Erdoğan'ın hedefinde ünlü gazeteci var: 'Bazı hazmedemeyenler...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Altaylı'nın 3. havalimanı ile ilgili yazısına cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın hedefinde ünlü gazeteci var: 'Bazı hazmedemeyenler...'

Habertürk gazetesin yazarı Fatih Altaylı, dünkü köşe yazısında "3’üncü havalimanı, pistler ve terminal alanı; DHMİ hiçbir çalışma yapmadan, projesi olmadan, jeolojik etütleri yapılmadan ihale edildi. İhaleyi alanlar bu konularda hiçbir soru sormadan ve inceleme yapmadan bu işe atladılar. Zorluklarla şu anda yeni yeni karşılaşmaya başladılar ve çok açık söyleyeyim işi yapmaya hiç de gönüllü değiller. Altı tamamıyla balçık olan bir zeminle daha yeni yeni karşılaşıyorlar ve bu zeminde 1 milyar metreküp dolgu yapacaklar" ifadelerini kullanmıştı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov ile katıldığı Türkmenistan-Türkiye İş Forumu toplantısında konuştu ve isim vermeden Altaylı'nın bu sözlerini eleştirdi.



3. havalimanından 150 milyon insanın yararlanacağını söyleyen Erdoğan, "Bakıyorsunuz bazı hazmedemeyenler kenarda, köşede bir şeyler yazıp çiziyorlar. 'Bu projeden vazgeçilme düşünceleri var' gibi şeyler yazıp, çiziyorlar. Hazımsızlık çok kötü. Oturdu mu bir daha halledemezler. Onun için bunların ani, acil operasyonlara ihtiyacı var. Çünkü 'bir ülkenin evladıyım, o ülkenin vatandaşıyım' diyenlerin, atılan bu tür adımlara karşı bir hazımsızlık yaşaması hakikaten anlaşılabilir değildir. Köşeye oturup masanın başından yazı yazmakla bu işler olmaz. Şöyle bir zahmet buyur da çık, o havalimanı inşaatının olduğu yere kadar git, orada iş makinelerinin nasıl çalıştığını yerinde bir gör, ilgililerden bilgi al, yazını ondan sonra yaz. Ama maalesef hazımsızlar çok fazla. Dev bir proje, bakıyorsunuz, iki gün köşesinden karalıyor" şeklinde konuştu.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin