Erdoğan'dan Fransa'ya Charlie Hebdo telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile telefonda görüşerek, Paris'teki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Fransa'ya Charlie Hebdo telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefon görüşmesi yaparak, Paris'teki Charlie Hebdo saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti. 



Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Türkiye'nin Fransa ile dayanışma içinde olduğunu belirterek, terörizmle mücadele konusunda her türlü işbirliğine açık olduğunu vurguladı.



Bu tür saldırıların, terörle mücadele konusundaki kararlılığın güçlendirilmesi gerektiğini ortaya koyduğuna işaret eden Erdoğan, Paris'teki menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları başta olmak üzere Fransız halkına başsağlığı dileğinde bulundu.



Hollande ise Erdoğan'a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, "Türkiye'nin yanımızda olduğunu biliyoruz" dedi.



Teröristlerin İslam konusunda kafa karışıklığı oluşturarak Fransa'da toplumsal huzuru bozmayı amaçladığını belirten Hollande, ancak bu oyuna gelmeyeceklerini ifade ederek, terörle mücadelede işbirliğini güçlendirme konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını söyledi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin