Erdoğan'dan Can Dündar ve Erdem Gül davasına ilişkin yeni açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün duruşması görülen Can Dündar ve Erdem Gül'ün davasına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Can Dündar ve Erdem Gül davasına ilişkin yeni açıklama!

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve  Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün dün Çağlayan’da gerçekleşen duruşmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan bakın ne söyledi?



Gazetecilerin, İstanbul Adliyesi’ndeki duruşmayı milletvekilleri, yabancı diplomatlar, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de izledi. Ulusal ve uluslararası gazetecilik meslek örgütleri de Dündar ve Gül’e destek verdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen DEİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nda bu desteğe tepki gösterdi. Erdoğan'ın hedefinde Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için Çağlayan Adliyesi'ne gelen konsoloslar vardı. "Siz kimsiniz ya? sizin ne işiniz var ya?" diyen Erdoğan, "Dün bir gazetecinin mahkemesi vardı" diyerek Dündar ve Gül'ün casus değil gazeteci olduğunu da kabul etmiş oldu. Erdoğan şunları söyledi: 



Dün bir gazetecinin mahkemesi vardı. İstanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya? sizin ne işiniz var ya? Diplomasinin de bir adabı var. Burası senin ülken değil burası Türkiye. Sen konsolosluk Binası ve ya konsolosluk içinde yetkilisin. Oynanan oyunun tarzını göstermesi açısından bu çok önemli. 



Erdoğan konosolosların desteğini "Haddi tecavüz" olarak yorumladı.



İstanbul'un İstanbul Konsolosu Leigh Turner Çağlayan Adliyesi'nden bu fotoğrafı paylaşmıştı.



Erdoğan'dan Can Dündar ve Erdem Gül davasına ilişkin yeni açıklama! 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin