Erdem Gül, 'silahlı terör örgütüne yardım' suçlamasıyla hakim karşısında

Yurt dışında bulunan Can Dündar, duruşmaya katılmıyor.

Google Haberlere Abone ol
Erdem Gül, 'silahlı terör örgütüne yardım' suçlamasıyla hakim karşısında

T24'te yer alan habere göre, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, mühimmat yüklü MİT TIR’ları haberlerine ilişkin mâhkumiyet kararı veren mahkemenin dosyadan ayrılmasına hükmettiği “silahlı terör örgütüne, üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım” davası kapsamında bugün yeniden hakim karşısına çıkıyor. Almanya'da bulunan ve OHAL sona erene kadar ülkeye dönmeyeceğini açıklayan Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar duruşmaya katılmıyor. 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma gizlilik kararı nedeniyle kapalı yapılıyor.



Duruşma öncesi açıklama yapan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, "Biz OHAL altında yaşıyoruz ama bizim davamız OHAL'den önceydi. Türkiye'de basın ifade özgürlüğü ve gazetecilerin adliye mesaileri bir süre önce başlamıştı ve bugün daha da sıkılaşarak devam ediyor. Bizim bugünkü dava züerinde söylersem adına ne denirse densin bu bir gazetecilik davasıdır, gazeteciliğin yargılanmasıdır. Bugün bir süğrü gazetcei burda yargılanıyor bunların son bulması gerekir. Gazeteciler  bir an önce adliyeden, gözaltından, hapishanelerden çıkarılıp kendş işlerini yapmalıdırlar. Gazeteciler artık haber olmamalı haber yapmalıdırlar" dedi. 



Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Başkanı da Erdem Gül'e destek olmak için yaptığı açıklamada,"Yargılanan gazetecilik değil demokrasi" ifadelerini kullandı.



CHP'nin gazeteci kökenli milletvekilleri eski Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, eski Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve Barış Yarkadaş, Erdem Gül'e destek için Çağlayan Adliyesi'ne geldi.



KARAR ÇIKTI



14. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmanın başlamasının ardından gizlilik kararı verdi. Gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar'ın MİT TIR'ları haberi nedeniyle devam eden davası Berberoğlu'na açılan dosya ile birleştirilerek 16 Kasım'a ertelendi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin