Enis Berberoğlu tahliye oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Yargıtay'ın verdiği karar sonrası tahliye oldu.

Google Haberlere Abone ol
Enis Berberoğlu tahliye oldu!

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, İstanbul İstinaf Mahkemesi'nin MİT TIR'ları davasında CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na, ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak' suçundan verdiği 5 yıl 10 aylık hapis cezasını onadı.



Daire, onama kararı ile birlikte Berberoğlu'nun milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve tahliyesine karar verdi.



Enis Berberoğlu tahliye oldu!



BAKIRKÖY’DE BİR ARAYA GELDİLER



Kılıçdaroğlu, cezaevinden çıkan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, ile Bakırköy’de bulunan bir otelde bir araya geldi. Saat 22.15 sıralarında otele gelen Kılıçdaroğlu’nu, Berberoğlu kapıda karşıladı.



Kılıçdaroğlu ile Berberoğlu birbirlerine sarılarak hasret giderdi. Ardından otele giriş yaptılar.



“ARAMIZA HOŞ GELDİN”



CHP lideri Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun tahliyesi ile ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan da açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu mesajında, “Aramıza hoş geldin Enis kardeşim! Adalet uğruna adım adım verdiğimiz mücadeleyi artık birlikte sürdüreceğiz ve haksızlığa uğrayan herkes için adaletin peşinde yürümeye devam edeceğiz…” dedi.



TELEFONLA GÖRÜŞTÜ: SESİN İYİ GELİYOR



Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde cezaevinden çıkan Enis Berberoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmede Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’na “Gözün aydın, sesin iyi geliyor. Bu akşam evde görüşeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.



“BERBEROĞLU İLE KUCAKLAŞACAĞIM”



Yargıtay’ın Berberoğlu için verdiği tahliye kararını Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine yaptığı ziyaret sırasında öğrenen Kılıçdaroğlu, “Enis Beyle ilgili verilen karar sonucu tahliye olacak. Bu akşam kendisi ile buluşacağım, kucaklaşacağım” demişti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin