Engin Günaydın: Televizyonu bırakıyorum!

Engin Günaydın'ın yazıp, oynadığı 'İçimdeki Ses', dün vizyona girdi. Günaydın, artık yönetmenliğe de göz kırpıyor.

Google Haberlere Abone ol
Engin Günaydın: Televizyonu bırakıyorum!

Engin Günaydın'ın yeni filmi 'İçimdeki Ses', dün vizyona girdi. Oyuncu-senarist, Hürriyet Kelebek'e özel röportaj verdi:



*  Başrolünü oynadığınız “Galip Derviş” ekrana veda etti. Yakın zamanda bir televizyon projesi var mı?



- Televizyonu bırakıyorum. Yıllarca şunu sordum: “Ne zaman özgür olacağım?” Çünkü dizi demek başkalarının programını uygulamak demek. O programı ben 20 senedir uyguluyorum. Televizyon bizim için okul gibi oldu; biz özel televizyon çocuklarıyız. Buranın mezun verme zamanı geldi. “Artık mezun oldum, sinema ve tiyatro yapmalıyım, öğrendiklerimi bu alanda hayata geçirmeliyim” psikolojisindeyim aslında. Televizyona veda zamanı geldi. Aileme karşı sorumluluklarımı da yerine getirdim.



*  Peki varlıklı bir ailenin çocuğu olsaydınız, 20 yıl dizi oyunculuğu yapar mıydınız?



- Hayır, kesinlikle yapmazdım. Feraha ermek için ödemem gereken bir bedeldi. Günlerdir zihnimde özgürlüğün partisini veriyorum. Senaryolarımı büyük bir anksiyeteyle yazıyordum. “Vavien”i “Avrupa Yakası”nda oynarken, “İçimdeki Ses”i “Galip Derviş”teyken yazdım. Şimdi artık rahat yazabilirim, zamanım bol.



Engin Günaydın: Televizyonu bırakıyorum!



*  Maddi anlamda zorlanmayacak mısınız?



- Çalışmayacağım demiyorum. Giderlerimi düşüreceğim, küçük bir eve taşınacağım. Zaten pahalı bir hayat yaşamıyorum. Kendime “Ben neden bu kadar para kazanıyorum?” diye soruyorum. Niye bu kadar çalışayım ki, biriktirsem ne olacak? Artık kendi hayallerimi gerçekleştirmek, filmlerimi, tiyatroyla ilgili projelerimi yapmak istiyorum. Sinema ve tiyatro senaristliği üzerine yoğunlaşacağım.



Röportajın tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin