Ender Balkır'dan Harput türküleri!

Ünlü sanatçı Ender Balkır, Harput türkülerini yeni albümünde topladı...

Google Haberlere Abone ol
Ender Balkır'dan Harput türküleri!

Türk Halk Müziği sanatçısı Ender Balkır, Harput yöresinin sevilen türkülerini yeni albümüyle dinleyicilerle buluşturdu.



Albümün ortaya çıkış hikayesi de oldukça dikkat çekici... Harput Türküleri’ni çok seven Büyük Usta Tuncel Kurtiz’in Kaz Dağlarında bulunan evinde, o hayattayken Ender Balkır’ın Harput Türküleri söylediği bir dost meclisinde temelleri atıldı. Yaklaşık 2 yıl süren yoğun bir çalışmanın ürünü olan albüm, Kalan Müzik etiketiyle müzik severlerle buluştu. 



Ender Balkır'dan Harput türküleri!



Yönetmenliğini Yaşar Erdoğan ve Engin Arslan’ın yaptığı albümde “Kar mı Yağmış Şu Harput’un Başına”, “Vardım Baktım”, “Dağlar Dağımdır Benim”, “Yara Benden” gibi unutulmaz türküler Ender Balkır yorumuyla dinleyicisiyle buluşuyor. Albümde yer alan “İki Bülbül” adlı eseri ise sanatçının “kulağıma türküleri ilk fısıldayan” olarak tanımladığı babası Hıdır Balkır otantik yorumuyla seslendiriyor.



Ender Balkır kimdir?



1977 yılında Tunceli/Mazgirt’te doğan Ender Balkır, doğduğu coğrafyanın tüm zenginliklerinden beslendi. Babası ve dedesinden Harput türküleri dinleyerek büyüdü. 19 Mayıs Üniversitesi Matematik bölümünü bitirdi ve bir süre öğretmenlik yaptı. Profesyonel olarak müzik yapmak amacıyla öğretmenlikten istifa eden Ender Balkır, 2007 yılında ilk albümü “Ezim Ezim” i ve 2013 yılında ise ikinci albümü “Ahir”i çıkarttı. Ender Balkır, söylediği türkülerle Türkiye’nin önemli dizilerinin sesi oldu. “Hanımın Çiftliği, Dila Hanım, Öyle Bir Geçer Zaman Ki,Poyraz Karayel,Ustura Kemal, Düriyenin Güğümleri” dizilerinde ve "Düğün Dernek" filminde söylediği türküler,  hikâyeleri daha dokunaklı kıldı. Sesi, dizi severlerin yüreğinde sahneleri bütünleyen bir enstrümana dönüştü. TRT Müzik kanalında yaptığı müzik programının yanı sıra birçok TV kanalı ve radyo’ya konuk oldu. Ender Balkır, müzik hayatına sahne ve konser çalışmalarıyla devam ediyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin