'En İyi Asya Filmi' Türkiye'den!

Senem Tüzen'in yönettiği film Avrupa'dan ödülle dönüyor.

Google Haberlere Abone ol
'En İyi Asya Filmi' Türkiye'den!

Dünya prömiyerini Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve Adana Altın Koza Film Festivali’nde 5 ödül birden alan 'Ana Yurdu', Avrupa’nın en prestijli film festivallerinden 31. Varşova Film Festivali’nde FIPRESCI (Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu) Ödülü’nü kazandı ve  NETPAC (Asya Filmleri Teşvik Ağı) jürisi tarafından En İyi Asya Filmi seçildi. 

 

FIPRESCI jürisi, Ana Yurdu’nu geleneksellikle modernite arasındaki mevcut yerini bulmaya çalışan bir kadının keskin çatışmasını basit ama etkili bir biçimde anlatan, yoğun ve merak uyandırıcı bir film olmasından dolayı ödüle layık gördüğünü açıkladı.

 

Yönetmenliğini Senem Tüzen'in yaptığı, Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş’ın başrollerini paylaştığı 'Ana Yurdu', romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin’le, beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesi Halise’nin gerilimi gitgide yükselen hikayesini anlatıyor.

 

'Ana Yurdu', geçtiğimiz haftalarda Asya’nın Oscarları olarak kabul edilen 9. Asya Pasifik Film Ödülleri’nde (APSA) UNESCO Ödülü’ne aday gösterilmişti. APSA UNESCO Ödülü, sinema dili ile kültürel çeşitliliğin geliştirilmesine ve korunmasına yaptığı önemli katkıdan dolayı APSA Uluslararası Jürisi tarafından seçilen filmin yönetmenine 26 Kasım 2015 tarihinde Avustralya’nın Brisbane şehrinde düzenlenecek törenle verilecek.

 

Yapımcılığını Zela Film’in üstlendiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Niğde'de çekilen Ana Yurdu, festival yolculuğuna 6-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 56. Selanik Uluslararası Film Festivali ile devam edecek.



'En İyi Asya Filmi' Türkiye'den!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin