'Emre Altuğ 'Ejder'in hakkını fazlasıyla verdi'

Yönetmen Talip Karamahmutoğlu ve oyuncu-şarkıcı Emre Altuğ, çekimleri yeni tamamlanan 'Mezarcı' filmiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Emre Altuğ 'Ejder'in hakkını fazlasıyla verdi'

3 haftalık set maratonunun ardından çekimleri sona eren Mezarcı filminin yönetmeni ve aynı zamanda senaristi Talip Karamahmutlu ile filmdeki 'Ejder' karakterine hayat veren oyuncu-şarkıcı Emre Altuğ, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Miiliyet'ten Sefa Karahasan'ın sorularını yanıtlayan Karamahmutoğlu ve Altuğ, filmle ilgili önemli tüyolar aktardı. Altuğ, 'Ejder' karakteriyle ilgili "Her zaman karşılaşabileceğimiz bir kişilik. Hepimizin telefon defterinde olabilecek biri" açıklamalarını yaparken, Türk sinemasının son durumuyla ilgili "Çok iyi bir yere gitmek üzereyken, yine böyle enteresan bir şekilde duvara toslama durumu söz konusu" ifadelerini kullandı.



Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen Talip Karamahmutoğlu ise Emre Altuğ'un 'Ejder' karakterinin hakkını fazlasıyla verdiğini ifade ederken, filmin kış aylarında vizyona gireceğini açıkladı.



İşte, o söyleşi:



Öğrencilik yıllarında hem sahne sanatları okuyan hem de müzikle ilgilenen Emre Altuğ,  kariyerine ağırlıklı olarak müzikle devam etse de, son dönemde oyunculuğa ağırlık verdi.



‘Mezarcı’ filmiyle beyaz perdede olan Altuğ, “Beni çok yordu” diyerek dizilerden uzak durmak 

istediğini söyledi.  Hem oyuncu hem de filmin yönetmen ve senaristi Talip Karamahmutoğlu’yla 

keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Emre Altuğ heyecanlı... Film için gelen teklifi şu sözlerle anlattı: “Bir gün oyuncu abim Orhan Aydın aradı ve filmden bahsetti. Senaryodan çok etkilendim. Zaten sonrasında öğrendim ki, usta yazar Osman Şahin’in ‘Mezarcı’ adlı çok değerli bir hikayesiymiş.” 



Ejder’i canlandıran Altuğ, karakteri için “Her zaman karşılaşabileceğimiz bir kişilik. Hepimizin telefon defterinde olabilecek biri.  Ejder’in farkı, çok erken yaşta Almanya’ya gitmesi ve iki ülke arasında kalması. Almanya’da maddiyatın ön plana çıkmasından sonra tekrar buraya geliyor. Köy ortamındaki maneviyatı ve sosyal ilişkileri unutmuş. Gerçekliğin maddiyat üzerine kurulu olduğunu düşünüp Türkiye’de de öyle davranıyor. Ardından yüzüne Tokat gibi çarpan gerçeklerle özüne dönüş hikayesi taşıyor” dedi.



Söyleşinin tamamını okumak için TIKLAYIN...



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin