İmamoğlu'nun kampanyasına 100 bin TL bağış yapan ünlü kim?

Ekrem İmamoğlu için başlatılan kampanyaya, ünlü bir sanatçının, 100 bin TL bağış yaptığı açıklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu'nun kampanyasına 100 bin TL bağış yapan ünlü kim?

Millet İttifakı’nın CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasına 100 TL bağışta bulunan ünlü ismin Murat Boz olduğu iddia edildi.



23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimi için partiler Hazine’den yardım almayacak. CHP, bunun için Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla bir bağış kampanyası başlattı. Parti yetkilileri kampanyaya gösterilen ilgiden son derece memnun. Hem Türkiye’den, hem de gurbetçilerden yüklü miktarda bağış geldiği belirtiliyor. Kampanyaya 1 TL yatıran da var, üst sınır olan 54 bin 566 lira da.



Ünlü sanatçı 100 bin TL bağışladı!



CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş, Independent Türkçe’ye kampanyayı değerlendirdi. Birkaç günlük süreç içinde kendilerini şaşırtan ve duygulandıran yüzlerce bağışçıyla karşılaştıklarını, bazı ilçelerde bankaların önünde kuyruklar oluştuğunu söyledi.



Independent Türkçe'den Saime Toktaş’ın haberine göre en şaşırtıcı örneklerden biri ise, çok ünlü bir sanatçının kampanyaya daha ilk gününde 100 bin TL bağışlaması.



Yasalar gereği, bir kişi bir siyasi partiye 1 yıl içinde en fazla 54 bin 566 TL bağışlayabiliyor. Durum böyle olunca, 100 bin TL’lik bağışı gören parti yönetimi o ünlü sanatçı ile irtibata geçmiş ve bu miktarın üzerindeki tutarın parti kasasına giremeyeceği anlatılmış.



54 bin TL’si iade edildi



Bektaş, “O ünlü sanatçımıza, 100 bin TL’yi iade ettik. 54 bin 566 lirayı tekrar yatırdı, geri kalanı ise annesi adına bağışladı” dedi. Bektaş buna benzer çok sayıda örnek olduğunu söyledi.



Bağışı yapan Murat Boz mu?



Tarafsız Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre; bu bağışçı ünlü sanatçı Murat Boz. Boz, daha önce Darüşşafaka ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) gibi kurumlara yaptığı yardımla biliniyor.



En son Murat Boz, TEV’e yaptığı 250 bin TL’lik yardımla haberlere konu olmuştu.



Ünlü sanatçıdan İmamoğlu'nun kampanyasına 100 bin TL bağış!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin