Ekrem İmamoğlu'ndan Buket Aydın açıklaması!

Buket Aydın'ın CNN Türk'te yayınlanan 40 programına Ekrem İmamoğlu konuk olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'ndan Buket Aydın açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'nun CNN Türk'teki 40 programında konuştuğu anda kameraların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilmesi büyük tepkiye neden olmuştu.



CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'da yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı bir miting düzenledi.



Mitingde ilk konuşmayı İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu yaptı. Ardından sahneye çıkan İmamoğlu, ''Size hizmet etmek, sevginizi kazanmak dünyanın en güzel şeyi. Size layık olmak ve hizmet etmek istiyorum. 5 yıl boyunca gurur duymak istiyorum. Sizinle bu güzelliği koruyacağız. İçeride dediler ki 'Paltonu giy, hava soğuk'. 'Gerek yok' dedim. Beni ısıttınız. Şu an ceketimi çıkarasım var. O gözlerinizin içi parlıyor ya, o benim için dünyanın en güzel şeyi. Bu şehirde insanı gören, hizmet eden bir belediye olacağız. Size asla ihanet etmeyeceğiz. İhtiyaçların peşinde koşacağız'' dedi.



'Çocuklar için çalışacağım'



Çocuklara hizmet etmek için geleceğini belirten İmamoğlu, ''Çocuğa bu hakkı vermeyen, bu şehirde başarılı değildir. Bu çocuklara çalışacağım işte. Onların yüreği hizmet istiyor. Ben, şehirdeki 2,5 milyon çocuğa hizmet edeceğim. Bu şehrin mağdurları, kaybedeni olmayacak. Oy verdi iyi oy vermedi kötü olmayacak. İnsanları, yaşam biçimleriyle sorgulamayacağız. Kadınların bu şehrin çalışanı üreteni olmasını istiyoruz. Şehrin kırsalı üretsin istiyoruz. Çatalca'yı birilerinin heba etmesine asla izin vermeyeceğiz. Dünyanın en gelişmiş kentlerinde yanı başındaki kırsallar en değerli yerlerdir. Çatalca ve onun gibi 4-5 ilçemiz aslında İstanbul'un en kıymetlisi. Çatalcalı'nın kimsenin oyuncağı olsun istemiyoruz. Biz, bu şehrin kırsalına İstanbullular'ı kolay ulaştıracağız. Kolay ulaşım için pırıl pırıl yollar yapacağız'' dedi.



'Hizmetlerde ayrımcılık yapılmayacak'



''Köylü Ekrem İmamoğlu olarak söz veriyorum''' diyen İmamoğlu, ''Çatalca'yı doğduğum köy gibi bilip, kadınların patronluğunu destekleyen bir belediye başkanı olacağım. 16 milyon müşteriniz hazır. Servis etmek için size ben yardımcı olacağım. Hizmetlerde ayrımcılık yapılmayacak. Partizanlığı bu şehrin hafızasından söküp atacağız. Benim arkamda, bütün partilere mensup insanlar var. Bana oy vermeyecek hiç kimse yok diye düşünüyorum. Kendime inanıyorum. Herkesin ailesini, çocuğunu, yaşam koşullarını düşünüyorum. Her partiye mensup insanların oyuna talibim. Aramızda kalsın, verecekler de'' şeklinde konuştu.



'Medyaya acıyorum'



İnsanların bağırandan, çağırandan, kızandan usandığını vurgulayan İmamoğlu, ''Vallahi ben kötü söz söylemeyeceğim. Kötü söz, sahibine ait'' dedi. Bu sırada sahne önünden, İmamoğlu'nun katıldığı bir TV programında yayının kesilmesi hatırlatılınca, İmamoğlu, ''Akşam kestiler ama hanımefendinin bir suçu yok. Ama Türkiye'de sabah akşam konuşuyorlar. Adamlar program yapamıyor. Medyaya da acıyorum'' yanıtını verdi. İmamoğlu, ''Eşimle aldığımız bir karar, evde TV açtırmıyoruz. Ayarlayın, ben çıkınca açın, sonra kapatın. Artık gülelim'' diye konuştu.



'Kovun demedim'



İmamoğlu, kendisini çok üzdüğünü belirttiği bir konuya da konuşmasında yer verdi:



'Sayın Cumhurbaşkanı demiş ki, ben, 'Kovun gitsin' demişim. Şunu dedim; 'Yoruldular'. Ben söylemiyorum, onlar söylüyor. Metal yorgunluğu var. 'Emekli edin, gönderin gitsinler' dedim. 'Kovun' demedim. Seçilmiş insanlar, kovularak gönderilmez. İstanbul'un gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olacağım. Bu şehre barış, huzur gelecek, partizanlık bitecek. Liyakat, akıl, mantık… Bunlar olacak. Ben, kavga etmem ama göndereceğim, emekli edeceğim. Bu şehrin insanına, insan gözüyle bakan bir belediye başkanı olacağım'' diye konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin