Ekrem Dumanlı'yı kınadı, Yeni Akit muhabirine destek oldu!

Medya İşçileri Sendikası, 2 gazeteci arasındaki gerginlik üzerine bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem Dumanlı'yı kınadı, Yeni Akit muhabirine destek oldu!

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile TÜYAP Kitap Fuarı'nda kendisine soru soran Yeni Akit Gazetesi muhabiri Mehmet Özmen tartıştı. 



Zaman'da yer alan iddiaya göre Dumanlı okurlarının kitaplarını imzaladığı esnada Yeni Akit muhabiri, provokatif soru ve tavırlarıyla olay çıkardı. Yeni Akit muhabiri yaşanan arbedenin ardından "İşte burası paralel örgüt! Paralel örgüt İstanbul’un merkezinde TÜYAP’ta!" diye haykırdı. 



Gerginliğin ardından Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser bir açıklama yaptı. Eser, basın açıklamasında Dumanlı'yı kınadı ve Yeni Akit muhabirine destek oldu. Eser, Medya-İş adına şu açıklamayı yaptı:



ZAMAN GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ EKREM DUMANLI’YI KINIYORUZ…



Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın Yeni Akit gazetesi muhabirine yönelik fiziki saldırısını kınıyoruz.



TÜYAP Kitap Fuarı'nda kendisine soru soran Yeni Akit gazetesi muhabiri Mehmet Özmen’e fiziki müdahalede bulunan, korumalarının meslektaşımızı tartaklamasına müsade eden Dumanlı basın tarihine kara bir leke olarak geçecek eyleme imza atmıştır. 



Kamera önünde kendisine soru soran bir basın emekçisine tokat atma cüreti gösterenin yine onun gibi bir gazeteci olması, tüm meslektaşlarımızı ayrıca üzmüştür. 



Bir Genel Yayın Yönetmeni, kendi emrinde çalışan yüzlerce personelin onuruna ve kişilik haklarına gösterdiği hassasiyeti, diğer tüm meslektaşlarına da göstermek zorundadır. 



Ekrem Dumanlı'ya soruyoruz... Sırf size yöneltilen bir soruyu beğenmediğiniz için meslektaşınızı tokatlayabilirken basın özgürlüğünü hangi yüzle savunacaksınız? 

Dumanlı'nın olayın bir provokasyon olduğunu savunması, eylemini hiçbir şekilde haklı kılmaz. 



Basın tarihine ulu orta gazeteci döven Genel Yayın Yönetmeni olarak geçen Ekrem Dumanlı'yı kınıyor, bir an önce meslektaşından ve basın camiasından özür dilemeye davet ediyoruz.  



Meslektaşımız Özmen'e tüm Medya-İş üyeleri adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. 



ÖZEL GÜVENLİK TERÖRÜ



Türkiye-Kazakistan milli maçı sonrasında, görevleri kamuoyunu bilgilendirmek olan basın emekçilerini hedef alan özel güvenlik personelinin saldırılarını kınıyoruz. 

Toplumun her kesiminin sesini duyurmaya çalışan biz medya çalışanları, hak etmediğimiz bu eylemlere her geçen gün daha fazla maruz kalıyoruz. 

Basının özgürce ve sağlıklı biçimde görevini yapmasından sorumlu olan kamu yetktililerini ve klüp yetkililerini çok daha duyarlı olmaya ve gereken tedbirleri almaya davet ediyoruz. 



Basın mensuplarını saldırmanın hiçbir açıklaması olamaz. 



Yetkililerin gerekli tedbirleri almamakta ısrar etmesi, onları bu tür çağ dışı eylemerin ortağı yapacaktır. 

 

Herkesi basın emekçilerinin hak ve hukukuna riayet etmeye davet ediyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin