EKREM DUMANLI´DAN İKİ GAZETENİN YAYIN YÖNETMENİNE: BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI

Zaman´la Star arasındaki gerginlik, Cumhuriyet´e de sıçradı. Cumhuriyet´te yer alan bir köşe yazısında "Zaman´ın Star´a saldırdığı"nın iddia edilmesi üzerine Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Star´ın Genel Yayın Yönetmenini "bozacı" Cumhuriyet´i Yayın Yönetmenini de "şıracı" ilan etti...

Google Haberlere Abone ol
EKREM DUMANLI´DAN İKİ GAZETENİN YAYIN YÖNETMENİNE: BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI

Bozacının şahidi şıracı olunca




Geçenlerde bir köşe yazarının yazı başlığı aynen şöyleydi: Zaman, Star’a neden saldırıyor? Beyefendiye göre ‘Star Gazetesi provokasyon yapıyor’ başlıklı Zaman’daki yorum, ‘saldırı’nın açık delili. Anlaşılan o ki sabık yayın yönetmeni, habere göz atma zahmetinde bile bulunmamış. Çünkü tenkide neden olan Star’ın sürmanşeti uydurma bir habere dayanıyor. Bir kere büyükelçiliğin resepsiyonuna katıldığı iddia edilen ve ‘Fethullahçı’ diye yaftalanan Balkan Okulu’nun, sahipleri Viladimir Atanasov ile birlikte üç Bulgar. Bu okul da davete katılmamış üstelik…



Haberde Zeynep Gürcanlı’nın imzası var. Hayret ettim, Zeynep yetenekli bir gazeteci; böyle zeka ve bilgi fukarası haberlere imza atacak ve kariyerini riske edecek bir insan değil. Olsa olsa yazı işlerinin takla attırdığı bir haberdir bu. Gürcanlı da çok iyi bilir ki; pek çok Türk derneğinin katıldığı bu tür resepsiyonlara Türk okullarının da katılması doğaldır. Kaldı ki böyle bir katılım da yok.



Aslında Cumhuriyet’in sabık yayın yönetmeni farkında olmadan adres veriyor, aynen şöyle diyor: ‘Star’ın başında Fatih Çekirge var!..’ N’apalım Dışişleri’nin resmen yalanladığı bir haberi Çekirge hatırına görmezden mi gelelim? Olayı çarpıtarak ‘Zaman, Star ve Cem Uzan’a karşı’ demek yanlış. Açıkça söylüyorum; Zaman, ne Star’a ne de Cem Uzan’a karşı; yalana, çarpıtmaya, provoke etmeye karşı. Böyle giderse Genç Parti’ye en büyük zararı grubun yayın organı verecek.



Bu nasıl gazetecilik anlayışı?.. Sırf ideolojik ittifaklar yüzünden yalan haberlerin gölgesine sığınıyor, sonra da okumadığı haberler ile önyargılarını pekiştiriyor. Boşuna söylememişler, bozacının şahidi şıracıdır diye.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin