'Ekran yüzlerinin başına gelenler'

Ali Eyüboğlu, son dönemde yaşanan canlı yayın kazalarını köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
'Ekran yüzlerinin başına gelenler'

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, son dönemde yaşanan canlı yayın kazalarını köşesine taşıdı. Eyüboğlu, "İnsanoğlunun dilinin ucuna kadar gelip söyleyemediklerinin yaptığı birikim, bir noktadan sonra ‘otokontrol’ü, ‘mantık süzgeci’ni bypass edip, ‘iç sesi’ devreye sokar ve gerçek düşünceler, hisler dilinizden dökülür."



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



Ekran yüzlerinin başına gelenler



NTV spikeri Oğuz Haksever, sunduğu bültende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ ilan edilen Yassıada için “Yassıada demiyorum, yaslı ada diyorum” demesi üzerine ne yaptı?  

“Neresi yaslı ada be! Canına okumuşsun...”  Haksever, yayına yansıyan tepkisinin Cumhurbaşkanı’na değil, projeyi yapanlara olduğunu açıklayıp, özür diledi. 

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV’nin canlı yayınına katıldı. Moderatörlüğünü Didem Arslan Yılmaz’ın yaptığı yayında İmamoğlu’na soru soranlar arasında Habertürk TV’nin ekran yüzleri Nagehan Alçı ile Mehmet Akif Ersoy vardı. İmamoğlu, Alçı’nın ‘Klasik bir CHP çizgisi’ vurgusundan neyi kastettiğini sorunca, moderatör Didem Arslan Yılmaz araya girip, “Nagehan’ın CHP alerjisi var” dedi.  

Salı akşamı Fatih Portakal’ın sunduğu FOX Ana Haber’de bakın ne oldu?  Haber bülteninde sıra 23 Haziran’da yapılacak seçimin iki adayıyla ilgili habere gelince Portakal, şunları söyledi:  

“Sadece ve sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullanacaksınız. Başka hiçbir madde yok. İki aday var burada. Biri Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı… Şey özür dilerim CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı... (Gülerek ve eliyle yukarıyı işaret ederek) Allah söyletiyor herhalde.”  

Üç farklı kanalda, üç deneyimli televizyoncunun yaptıkları, talihsiz canlı yayın kazaları mı yoksa Portakal’ın dediği gibi “Allah’ın söylettikleri” mi?  

Bana göre olan şu:  

İnsanoğlunun dilinin ucuna kadar gelip söyleyemediklerinin yaptığı birikim, bir noktadan sonra ‘otokontrol’ü, ‘mantık süzgeci’ni bypass edip, ‘iç sesi’ devreye sokar ve gerçek düşünceler, hisler dilinizden dökülür.  

O yüzden radyo ve televizyonların canlı yayın arşivi, böyle ‘iş kazaları’yla doludur.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin