Ekonomi basınında 7. yılını kutladı, ödülleri dağıttı

Ekonomize Dergisi'nin düzenlediği 7. Ekonomi, Siyaset ve İş Dünyası Zirvesi Ödül Töreni, Rixos Ankara'da gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi basınında 7. yılını kutladı, ödülleri dağıttı

Yedi yıldır ekonomi, siyaset ve iş dünyası ile ilgili haber ve analizleriyle yayın hayatını sürdüren Ekonomize Dergisi, yedinci yaşını kutladı.



Rixos Grand Ankara Otel'de gerçekleştirilen 7. Ekonomi, Siyaset ve İş Dünyası Zirvesi Ödül Töreni'ne Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ekonomi Bakanı Baş Danışmanı Mehmet Işkın, milletvekilleri, bürokratlar, STK temsilcileri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.



Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ekonomize Dergisi'nin yedi yıllık bir başarı öyküsü olduğunu, ekonomi dergileri içerisinde başarılarını ispat ettiğini ve ayrı bir soluk getirdiğini belirterek, "Ekonomize Dergisi okuyucusuna tarafsız bir şekilde ulaşmıştır. Ekonomize'nin hedeflediği yeni açılımlarla Yeni Türkiye'ye ayak uyduracağını düşünüyorum. Biz Kalkınma Bakanlığı olarak kendileri ile yakın bir şekilde ilişkilerimiz sürdüreceğiz" dedi.



‘EKONOMİDE HEDEFLER KOLAY DEĞİL AMA BAŞARACAĞIZ’



Mehmet Ceylan, Türkiye’nin önemli seçimleri geride bıraktığını ve yüzünü yeni Türkiye için ekonomiye çevirdiğini belirterek,"Türkiye son 12 yılda başta ekonomide olmak üzere önemli mesafeler katetti. Türkiye ekonomide büyük bir sıçrama yaptı. Ulaştırma alanında devasa yatırımları gerçekleştirdik. Türkiye olarak 2023 hedeflerimizi var. İhracatımızı çeşitlendirerek ve değerini arttırarak 500 milyar dolara çıkartma hedefini yakalayacağız. Kişi başı milli gelirimizi de 25 bin dolara çıkaracağız. Enflasyonda hedefimiz ise yüzde beşler olacaktır. Bunları gerçekleştirmek kolay değil ama başaracağız.



Büyüme rakamlarının düşük çıkması iş dünyasını endişelendirmesin. Rakamların düşük çıkması tarım sektöründe yaşanan kuraklıktan kaynaklanıyor. Gerekli önlemler alındı ve 2014 yılının sonunda yüzde dört büyüme rakamına ulaşacağız. Türkiye istikrarlı bir şekilde büyümesini devam ettirirken, gelişmiş ekonomiler durgunluk yaşıyor. Türkiye’nin önü açıktır ve büyüme devam edecektir.



‘EKONOMİDE BİRİNCİ LİGDEN SÜPER LİGE ÇIKMALIYIZ’



Önümüzdeki dönemde ekonomide çıtayı yükseltmeliyiz. Yeni bir yapıya dönüşme ve geçme zorunluluğumuz bulunuyor. 10. Kalkınma Planında bu değişimleri ön görüyoruz. Üretimde ise yenilikçi bir yapı ön görülmektedir. Geleneksel ihraç ürünlerimiz dışında katma değeri yüksek yenilikçi ürünlere yöneleceğiz. Gelecek on yılda AR-GE’ye ve inovasyona dayanan bir üretim yapısını Türkiye’de kurmamız gerekiyor. Öncelikle de sanayi üretiminde çıtayı zirveye çıkaracağız.



‘EKONOMİDE KRONİKLEŞEN SORUNLARA EL ATACAĞIZ’



Türkiye’de 25 adet dönüşüm programları ön görüyoruz. Türkiye’nin ekonomide kronikleşen sorunlarına el atacağız ve dönüşüm gerçekleştireceğiz. Kalkınma Bakanlığı olarak bu çalışmaları çeşitli bakanlıklarla ve kurumlarla beraber yürüteceğiz. Ekonomide verimlilik, sanayide katma değeri yüksek ürüne yatırım, kamu maliyesinin harcama yapısının dengelenmesi, istihdam ve iş gücü piyasasının iyileştirilmesi, ithalata olan bağımlılığın azaltılması, yurt içi tasarrufun azaltılarak israfın önlenmesi gibi temel makroekonomik eylem planlarımız hazır bulunuyor. Önümüzdeki on yıl içerisinde Türkiye’nin ekonomide büyük hedefleri var" diye konuştu.



Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Ekonomize Dergisi’nin programlarını takip ettiğini ve yedi yılda büyük işler başardığını belirterek, Ekonomize ile ekonomide farkındalığımızı ortaya koyabiliriz diyerek sözlerine son verdi.  



‘BU DÜNYA BİZİM İÇİN GERİ KALMIŞLIĞIN DÜNYASI OLAMAZ’



Kayatürk, bu dünya herkes için kalkınma dünyası olurken bizim için geri kalmışlık dünyası olamaz diyerek,  "Dünya da petrolün en çok aktığı yer Ortadoğu. Petrolle beraber kanın da en çok aktığı yer maalesef Ortadoğu. Ortadoğu’da çıkan petrolle Londra’da alışveriş merkezleri, Franfurk’ta fabrikalar, New York’ta gökdelenler yapılıyor. Biz petrolden elimize geçmeyen bu paralarla birbirimizi öldürüyoruz. Bizim böyle bir kaderimiz var ve mutlaka bu kaderi değiştirmemiz gerekiyor.



Van bölgesine baktığımızda bile ciddi miktarda tembellik içerisinde olduğumuzu görürüz. Van Gölü’nü turizmde değerlendirdiğimizde dahi dünyada en önemli turizm merkezlerinden biri olabiliriz. Bu bahsettiğim ülkemizdeki zenginliklerden sadece bir tanesi. Bizler Ekonomize gibi dergilerle bu farkındalığı ortaya koyabiliriz. Ben bu yüzden bu türlü toplantılara çok değer veriyorum" ifadelerini kullandı.



‘SEKTÖRE IŞIK TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ’



Ekonomize Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Gürbüz, konuşmasında sınırların ortadan kalktığı bir dünyada rekabet şartlarının her gün daha da ağırlaştığına dikkat çekerek: "Ekonomi ve iş dünyasına dair değerlendirmeleriyle sektörün nabzını tutan Ekonomize Dergisi, Türkiye’deki iş dünyasının sahip olduğu potansiyel dinamik ile makroekonominin yönetim kademeleri arasında çözüm üretme odaklı bir iletişim sunmaktadır. Bu sene dergimizin 7. yılını kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. 7. yaşımızı geleneksel olarak düzenlediğimiz Ekonomize Ekonomi, Siyaset ve İş Dünyası Ödül Töreni'nde siyaset ve iş dünyasının tanınmış isimleriyle birlikte kutlayarak, sektöre ışık tutmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.  Ödüllerin başarı hikâyelerine istinaden hazırlandığı gecede her başarının bir hikâyesi olduğunu ve bu kahramanların ödüllendirilmesi gerektiğini belirten Gürbüz, ödül alan isimleri tebrik ederken tüm davetlilere ve destek veren kuruluşlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.



Etkinlikte ödül alan isimler şöyle:



KALKINMA ONUR ÖDÜLÜ - KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ



EKONOMİ ONUR ÖDÜLÜ - EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKÇİ



YILIN VALİSİ ÖDÜLÜ - ANKARA VALİSİ ALAADDİN YÜKSEL



YILIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ - ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK



AVRUPA VE TÜRKİYE’DE SON YILLARIN BAŞARILI ÇIKIŞ YAPAN KURUM ÖDÜLÜ -YURT DIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI



EKONOMİZE ONUR ÖDÜLÜ - ŞEREF SONGÖR 



TPF için yıllardır perakendeyi ve perakendeciyi destekleyip ufkunu açan STK BAŞARI ÖDÜLÜ - TÜRKİYE PERAKENDECİLER FEDARASYONU



ANGİAD Tarihinin, hayata geçirdiği yurt içi ve yurt dışı projeleri ile dikkat çeken ilk kadın başkanı ile STK KURULUŞLARINDA BAŞARILI İNOVASYON ÖDÜLÜ- ANGİAD 



Dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinin bir araya geldiği G20’nin Genç Girişimciler İttifakı Zirvesinin ev sahipliğini 2015 Başkanlığı başarısıyla STK BAŞARI ÖDÜLÜ - TÜGİAD



Klinik araştırmalarda yapmış olduğu desteklerden ötürü STK BAŞARI ÖDÜLÜ - SAKDER



YILIN BAŞARILI İŞ KADINI ÖDÜLÜ - DERYA TUNA



TURİZM SEKTÖRÜNDE BAŞARI ÖDÜLÜ - TATİLBUDUR.COM



İŞ DÜNYASI BAŞARI ÖDÜLÜ - NATA HOLDİNG



GAYRİMENKUL VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI SEKTÖRÜNDE BAŞARI ÖDÜLÜ - AHK GAYRİMENKUL VE İNŞAAT YATIRIM DANIŞMANLIĞI



SOFRA CAMI SEKTÖRÜNDE BAŞARI ÖDÜLÜ - LAV 



Kızılay maden sularının gelirinin tamamı iyilik için kullandığından dolayı TÜRKİYE’NİN İYİLİK ÖDÜLÜ - KIZILAY MADEN SUYU



Geri dönüşüm sektöründe insan sağlığına duyarlılığı, çevre bilincini arttırmaya yönelik çalışma ve hassasiyetlerinden dolayı GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜNDE BAŞARI ÖDÜLÜ- HAŞİMOĞLU METAL GERİ DÖNÜŞÜM



METAL SEKTÖRÜNDE BAŞARI ÖDÜLÜ - BOYRAZ METAL



HALI SEKTÖRÜNDE İNOVASYON ÖDÜLÜ- FLORA HALI  



Yeni uygulamalarla perakende sektörüne farklı bakış açısı getirip perakendenin geleceğine yön veren perakende de başarılı inovasyon çalışmalarıyla PERAKENDE SEKTÖRÜNDE İNOVASYON ÖDÜLÜ- ÖZHAN MARKET



Yıllardır Radyo Programları İle Perakendeyi Destekleyerek, Gelişimine Katkı Sağladığı ve Verdiği eğitimler, Çocuk Esirgeme Kurumu Yararına yaptığı Şiir albümü İle SOSYAL İNOVASYON ÖDÜLÜ- GURBET ALTAY



RESTORAN ZİNCİRİ KATEGORİSİNDE BAŞARI ÖDÜLÜ - ŞENÇAM KÖFTECİSİ



 ASFALT SEKTÖRÜNDE BAŞARI ÖDÜLÜ - YILDIZ ASFALT



YILIN BAŞARILI ORGANİZASYON FİRMASI ÖDÜLÜ - YEDİ 24



REKLAMCILIK SEKTÖRÜNDE BAŞARI ÖDÜLÜ - MARKAM MEDYA



 YILIN BAŞARILI HABER AJANSI - ANADOLU AJANSI 



BAŞARILI GAZETECİ ÖDÜLÜ - AYHAN AYDEMİR



 BAŞARILI GAZETECİ ÖDÜLÜ - OSMAN ALTINIŞIK



Türk sporuna voleybol dalındaki katkılarıyla YILIN SPOR ADAMI ÖDÜLÜ - SELAHATTİN SÜLEYMANOĞLU.



"Ekonomi basınında 7. yılını kutladı, ödülleri dağıttı!" Galerisine Göz At



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin